4.4 C
Constanța
miercuri, 6 noiembrie 2024

Program ambițios la Planetariu: „O fereastră comună deschisă către misterele universului”!

spot_img

Trebuie citit

Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, în calitate de Lider Partener, împreună cu Muzeul de Istorie Kavarna (Bulgaria), Academia Navală „Mircea cel Bătrân“ și Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“ implementează proiectul „O fereastră comună deschisă către misterele universului“ e-Ms Cod R0BG 528, cofinanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională în cadrul Programului Interreg V-A România-Bulgaria.

Obiectul general  al proiectului UNIMIS va facilita participarea comunităților și economiilor din regiunea de frontieră România-Bulgaria la cooperarea în comun, pentru dezvoltarea durabilă a zonei, optimizarea potențialului turistic al regiunii transfrontaliere, prin diversificarea ofertei cu prioritizarea turismului științific.

Obiectivul specific îl reprezintă reînnoirea, modernizarea și dezvoltarea Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, prin achiziția de bunuri și servicii pentru Planetariul Constanța, Hibrid 4K, în valoare de 600.000 de euro. Valoarea întregului proiect este de 1.498.693,99 euro.

navigație utilizând stelele, ce are ca scop combinarea componentei științifice de navigație în Marea Neagră, utilizând observațiile formațiunilor cerești, cu atracția turiștilor față de mare;

tabere de astronomie, ce au ca scop explorarea cerului prin intermediul telescoapelor, într-o manieră organizată;

cursuri de astronomie;

Programul Origins, ce are ca scop vizitarea siturilor arheologice de pe ruta Constanța-Dobrich.

Prezent la evenimentul organizat în cadrul proiectului joi, 23 iunie, la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a declarat: „Acest proiect de încadrează clar în obiectivul nostru: EDUCAȚIE. Cred că vom contribui la educația tinerilor, dar și adulții vor beneficia de o ofertă integrată: un acvariu foarte modern și dotat, Delfinariul extins, un teatru. Un proiect amplu, de la zona de recreere, dezvoltare științifică și acumulare de noi cunoștințe. E doar un început.”

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri