18.4 C
Constanța
duminică, 19 mai 2024

Botezul e rupt din Rai. Dar a murit un bebeluș…

spot_img

Trebuie citit

spot_img

Un bebeluș din Suceava, dus la spital după ce s-a înecat în timpul botezului, a murit. La Spitalul Județean a ajuns în stare gravă. Copilului i s-a făcut rău în momentul în care preotul l-a scos din cristelniță.

          Cazul a resuscitat disputa vizavi de obiceiurile considerate barbare de unii și a inflamat și mai mult sentimentele anti-biserică (ortodoxă). Alții, mai fataliști și mai evlavioși au considerat că „asta e, maică, așa a fost să fie”. Moartea unui copil a fost pusă pe seama destinului.

          Deloc mai prejos, am încercat să inflamăm și mai mult spiritele pe facebook și să luăm pulsul. Am pornit de la o postare desigur subiectivă, poziționată deja vizavi de chestiune. Mai jos sunt comentariile. Enjoy.

          Postarea inițială:

          „Copil prematur, de șase săptămâni, afară e luna de iarnă ianuarie. Iertați-mă, dar trebuie să fii cretin ca părinte. Care era graba?!?”

          Comentarii (topica și punctuația aparțin postacilor):

          „Era nascut la 8 luni. Sa presupunem ca avea ceva probleme de sanatate? Inca n-au aflat daca lichidul aspirat era apa sau lapte… Un procent covarsitor de copii prematuri sufera de reflux. Adica le vine laptele inapoi. As astepta sa termine ancheta. Eu am botezat-o pe a mea la 5 luni, si tot l-am rugat pe parintele s-o bage in apa doar pana la gat. N-a reusit decat pan la subtiori, ca i-a pus contra si s-a arcuit)))”

(N.R.: ba da, s-a aflat la autopsie. N-a fost lapte, au fost 110 ml. de apă sfințită)

          ”e doar parerea mea. nu dati cu pietre, va rog. consider ca abia dupa 14-18 ani un OM poate decide ce religie vrea sa imbratiseze. mi se pare aberanta impunerea de catre parinti dupa nastere a unei religii bietului copil care nici nu s-a dezmeticit… aberant, sintem in 2021. musulmanii taie din carici, crestinii baga in apa, etc… nu e natural. din pacate e normal. ar trebui lasati in pace pina cind, constienti, vor decide singuri cu ce religie rezoneaza. spun prostii?”

          „acum 18 ani n-aveam mintea de acum si-mi pare putin rau c-am botezat-o pe fii-mea. pe repede-nainte ca la 3 incepea formula 1 si i-am zis popii sa nu dureze mai mult de juma’ de ora 😃 ea a tinut sa-si exprime opinia inca de-atunci: s-a pisat pe preot cu jet 😃”

          ” Nu despre graba era vorba. I despre acceptul de a i se face acest botez cu acea metoda atît de periculoasa…. Nu e primul caz… Sint copiii care au rămas cu probleme neurologice severe după botez…. Aici în primul ei d a fost clar vina părinților….e clar că nu au vrut să și ucidă pruncul…. Dar un moment de iresponsabilitate te poate costa enorm…”

          „indiferent cum era, prematur sau nu, cu probleme sau nu, sa bagi un bebe cu capul in apa, in plina iarna (banuiesc ca in biserica era foaaaaarte cald, nu?), asta mi se pare o crima. Daca mi-aduc bine aminte, acum ceva vreme, a mai fost la tv o discutie pe tema asta si se ajunsese la o decizie a BOR sa nu se mai scufunde copii in apa cu tot cu cap. E adevarat? De ce BOR-ul nu face ca biserica catolica?”

          „Grecii nu acceptă să boteze copii la o asemenea vârstă. O fac undeva pe la un an…”

          „Dpdv religios copilul tb botezat după 40 de zile. Acum, și copilul meu s-a născut prematur (7 luni) și pt ca avea ceva probleme, am botezat-o la 2 luni (Decembrie), dar am chemat preotul, cu tot cu cristelnița, acasa, cu apa calda și nescufundata total.”

Articolul următor

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri