8.4 C
Constanța
miercuri, 28 februarie 2024

Bronzul la solar. Aurul – la Olimpiadă

spot_img

Trebuie citit

Vara este încă departe iar bronzul obținut în ultima vacanță la mare s-a atenuat aproape complet. O soluție la care recurg tot mai multe doamne care doresc să își recapete râvnita nuanță ciocolatie e pielii este solarul.

Bronzul artificial obținut prin acțiunea ultravioletelor la solar este însă un subiect delicat asupra căruia medicii dermatologi sunt reținuți în a-l recomanda sau a-l interzice. Asta pentru că procedura presupune atât riscuri cât și beneficii.

Expunerea prelungită la ultraviolete este o formă de agresiune la adresa pielii.Se produce mai multă melanină, pielea devine mai închisă la culoare, aparent sănătoasă și frumoasă, în realitate expusă unor riscuri precum pigmentarea, ridurile, foto-îmbătrânirea și nu în ultimul rând cel mai important și periculos, cancerul de piele.

Specialiștii avertizează că există situații în care solarul este interzis cu desăvârșire și recomandă o serie de măsuri de precauție care micșorează riscurile pentru persoanele dispuse totuși să încerce.

Este total contraindicată expunerea la solar a persoanelor cu pielea foarte albă, cu mulți pistrui sau alunițe pe piele, persoanelor care suferă de boli de piele, care au un sistem imunitar slăbit sau care se află sub tratament medicamentos ce fac pielea mai sensibilă.

În ceea ce privește sfaturile practice pentru prevenirea apariției unor riscuri nedorite medicii ne amintesc că bronzarea este bine să se facă treptat cu respectarea timpului de expunere corespunzător fiecărui tip de ten. De asemenea ei recomandă purtarea ochelarilor de protecție și folosirea după solar a unor creme bogate în vitaminele C și E, cu rol antioxidant ce vor combate eventualele efecte de agresiune asupra pielii.

O vizită la solar înseamnă avantaje și dezavantaje.Dar dacă avem grijă să executăm această procedură corect,în siguranță cu măsură și simț de răspundere ne vom putea bucura de un bronz frumos și uniform disponibil în orice moment al anului fără să ne punem în pericol sănătatea.

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri