18.4 C
Constanța
luni, 27 mai 2024

Polaris: cum colectăm separat deșeurile

spot_img

Trebuie citit

spot_img

Colectarea separată a deșeurilor este modalitatea cea mai ușoară de a ne proteja sănătatea și de a da o mână de ajutor mediului înconjurător. Practic, mai multă reciclare înseamnă mai puține depozite de deșeuri, deci mai puțină poluare, spun reprezentanții companiei Polaris M Holding.

In municipiul Constanta, fiecare cetatean, care locuieste in zona de blocuri, are posibilitatea de a depune deseurile reciclabile in recipiente de tip iglu, in platforme modulare sau in 𝗰𝗼𝗻𝘁𝗮𝗶𝗻𝗲𝗿𝗲 𝗱𝗲 𝗰𝘂𝗹𝗼𝗮𝗿𝗲 𝗴𝗮𝗹𝗯𝗲𝗻𝗮.

Containerele galbene sunt amplasate langa platformele pentru deseuri menajere. Fiecare container galben este inscriptionat cu informatii despre tipul deseurilor care se depun in acesta.

Putem 𝗱𝗲𝗽𝘂𝗻𝗲 𝗶𝗻 𝗰𝗼𝗻𝘁𝗮𝗶𝗻𝗲𝗿𝘂𝗹 𝗴𝗮𝗹𝗯𝗲𝗻 deseuri de ambalaje precum:

𝗛𝗔𝗥𝗧𝗜𝗘 𝘀𝗶 𝗖𝗔𝗥𝗧𝗢𝗡

𝗦𝗲 𝗿𝗲𝗰𝗶𝗰𝗹𝗲𝗮𝘇𝗮: cutii de pizza (fara grasimi pe ele), ziare, reviste, flyere, caiete, carti, plicuri, cartoane de oua, cutii, cutii de pungi de hartie curate, cutii de cereale.

𝗖𝘂𝗺 𝘀𝗲 𝗱𝗲𝗽𝗼𝘇𝗶𝘁𝗲𝗮𝘇𝗮

Pentru a micsora volumul acestora, cartoanele trebuie pliate / strivite / taiate in bucati inainte de depozitare.

𝗣𝗟𝗔𝗦𝗧𝗜𝗖 𝘀𝗶 𝗠𝗘𝗧𝗔𝗟

𝗦𝗲 𝗿𝗲𝗰𝗶𝗰𝗹𝗲𝗮𝘇𝗮: sticle de plastic din PET (sticle transparente sau colorate pentru bauturi -apa, suc, bere, ulei), folia de plastic de la baxurile de apa, recipiente din plastic (lazi, sticle de iaurt, lapte, caserole, sticle de detergent, balsam, sampon), pungi alimentare, ambalaje tetra pack — cutii de lapte sau suc care arata ca hartia (acestea trebuie colectate la plastic, NU la hartie), pahare și recipiente din plastic, bidoane, cutii, ghivece, tavi de bucatarie din plastic, ambalaje de protectie din plastic (polistiren).

𝗖𝘂𝗺 𝘀𝗲 𝗱𝗲𝗽𝗼𝘇𝗶𝘁𝗲𝗮𝘇𝗮

Goleste deseurile reciclabile de resturi de mancare;

Clateste cu apa rece ambalajele din plastic murdare;

Striveste / pliaza / depoziteaza ambalajele din plastic in containerul galben/ sacul galben, containere de tip igloo.

spot_img

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri