22.4 C
Constanța
sâmbătă, 23 septembrie 2023

Noi proteste de mare amploare împotriva Guvernului și a legilor abuzive

spot_img

Trebuie citit

În luna februarie 2022 vor avea loc la București ample manifestații de protest constând în pichetarea Guvernului, precum și acțiuni de protest la Parlament, principalele instituții responsabile de situația dezastruoasă în care se află țara în această perioadă, urmare a legilor și ordonanțelor abuzive. La aceste manifestații vor participa organizații sindicale din toată țara, inclusiv cele din Sistemul de Siguranță Națională.

Prima mare acțiune de protest, cu peste 100.000 de participanți, va avea loc miercuri 2 februarie 2022. La acțiune vor  participa și membrii Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD), grav afectați de nerespectarea legilor în vigoare, în ceea ce privește traiul lor. Guvernanții ignoră, în mod inadmisibil, faptul că militarii nu au contracte de muncă normată la 8 ore, cu plată suplimentară, ci contracte de „prestare a activității”, 24/24, la ordin. În caz de încălcare a acestui contract, militarului nu i se desface contractul de muncă, ci este arestat, pe timp de pace sau executat, pe timp de război. Chiar și după disponibilizare, militarii, conform Jurământului depus sub Tricolor, sunt gata să-și apere țara „chiar cu prețul vieții”.   

Marele miting de protest din data de 2 februarie 2022 va începe la orele 10.00, în alveola centrală din fața Guvernului după care demonstranții se vor deplasa spre Piața Constituției și în fața Camerei Deputaților. 

Printre revendicările membrilor SCMD se numără: 

  1. Aplicarea în interesul tuturor, civili, militari, polițiști, în forma promulgată a legilor: 153/2017, privind salarizarea unitară a bugetarilor, 223/2015, privind pensiile militare de stat, 127/2019, privind pensiile civile. 
  2. Stabilirea, conform legii, a unui VSR (Venit Sectorial de Referință care, de exemplu, la magistrați este 605 lei, iar la militari 197,33 lei) unic pentru toate categoriile de salariați civili și militari. 
  3. Scoaterea rezerviștilor din sfera de competență a Ministerelor Muncii și Finanțelor

Publice, a Comisiilor de Muncă parlamentare dar și din procentul de 9,4%, alocat pensiilor prin PNRR, deoarece ei nu au avut contracte de muncă la 8 ore, ci de prestare a activității 24/24, la ordin.  4. Crearea unei Legi Cadru pentru civilii din structurile militare, în scopul recunoașterii prin salarizare și calculul pensiei, a obligațiilor, riscurilor și privațiunilor pe care le suportă aceștia, în aceleași condiții ca și cadrele în activitate.

 5. Modificarea Legii 168/2021, prin eliminarea discriminării veteranilor care au avut misiuni de luptă permanente în Țară, față de cei care au executat stagii în afara Țării.  6. Eliminarea discriminărilor din OUG 130/221, privind acordarea pentru rezerviști a unei creșteri de 10%, în loc de 2,6%, a pensiilor și eliminarea ilegalului CASS pentru toți pensionarii civili și militari.

 7 Abrogarea prin lege a „Ordonanțelor marii trădări naționale”, emise de guvernele Orban și Cițu, în scopul „liberalizării”, în interes strain, a prețurilor la gaze și energie electrică. Anchetarea și sancționarea inițiatorilor și promotorilor OUG.  

Președintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate,

Comandor (r) Ilie Truță 

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri