18.4 C
Constanța
duminică, 19 mai 2024

Agențiile Secrete Masonico-Imobiliare

spot_img

Trebuie citit

spot_img

Una din ocupațiile ancestrale ale românilor e vânzarea și cumpărarea de apartamente. Dintotdeauna.

Dacă cineva crede că e o modă apărută după ‘89, se-nșeală amarnic. Recent au fost descoperite dovezi că în zona Codzalac, Tare Verde, Shy Po Te (cu populație preponderent coreeană, acum dispărută) se vindeau și se făceau schimburi de grote, încă din epoca de piatră. Utilate complet, cu tot cu neveste! Existau și atunci intermediari (comisionul era patru-cinci cataroaie și câteva capre, cum te-nțelegeai).

Acum însă, românul se descurcă cum poate. Au apărut „agențiile imobiliare”. Agenții imobiliari sunt acele persoane drăguțe care, la un an după ce ai vândut de unul singur, pe cont propriu, te sună să te întrebe dacă „mai e valabil”. Nu, s-a împuțit și l-am aruncat. Sau, atunci când ai dat anunț că vinzi un apartament într-un complex rezidențial CELEBRU în oraș, te-ntreabă cam pe unde vine asta. Îi răspunzi politicos că e în Constanța, lângă fostele herghelii regale, după ce treci de Arsenalul Armatei, lângă biserica bulgărească Sf. Vasile cel Nou. Asta îi lămurește că ești dement și ai dat anunțul la mișto, de plictiseală. Și nu mai sună niciodată.

Alții îți propun din start „exclusivitate”. Să semnezi cu ei și să te juri pe mă-sa că vei rămâne cu ei pe veci. Poți să divorțezi a treia oară, să-ți dezmoștenești copiii, să-ți renegi soacra, să demisionezi din PSD și să devii userist, să te răzgândești și să vinzi peste 20 de ani: când o vei face totuși, o vei face cu nepoții patronului agenției, deveniți între timp – evident – agenți imobiliari de succes.

Nu vei afla niciodată de ce n-a mers relația voastră. De ce, în ultimă instanță, ai vândut fără ei unui vecin, exasperat de bormașina ta originală, adusă din Spania, cea cu care ai cules căpșuni ani de zile și ai strâns bani de apartamentul ăla. „Oamenii e neserioși. Vine, se uită și nu cumpără. Se plimbă. Ei decât vizitează”. Așa e, confirm. Cât despre seriozitatea agențiilor imobiliare, nu mă pronunț.

Aș fi un trufaș să pretind că i-am cunoscut cu adevărat și știu, foarte-foarte exact, cu ce se ocupă.

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri