7.4 C
Constanța
joi, 23 martie 2023

Măsurile anti-covid N-AU FOST ÎNCĂ RIDICATE! Poate într-o săptămână sau două

spot_img

Trebuie citit

Guvernul a anunțat că mai multe restricții impuse în contextul valului 5 vor fi relaxate săptămâna aceasta. Printre acestea: renunțarea la mască în aer liber, iar toată lumea se aştepta ca astfel de măsuri să intre în vigoare chiar de miercuri, 2 martie. Din păcate, nici pomeneală.

Ministrul Alexandru Rafila a afirmat că „având în vedere că am atins deja parametrul la care făceam referinţă, 50%din paturile de la terapie intensivă sunt libere şi Ministerul Sănătăţii a propus Guvernului României o serie de măsuri de relaxare în perioada imediat următoare”. Rafila a arătat că se înregistrează o scădere constantă, la nivelul tuturor indicatorilor, evoluţia ratei de pozitivitate care a ajuns la 15% din totalull testelor precum şi un trand descendent al deceselor şi al persoanelor internate la ATI.

”Estimăm ca într-o săptămână sau dlouă să ajungem sub 1.000 de cazuri pe zi”.

Măsurile de relaxare propuse a intra în vigoare:

1. Accesul fără certificat electronic COVID în centrele comerciale, în instiuţiile publice, pensiuni şi restaurante

2. Creşterea limitei, de la 30% la 50% a capacităţii maxime a spaţiului, fără restricţii de interval orar, pentru competiţii sportive, activităţile din cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole, concerte în aer liber, conferinţe, workshop-uri, săli de sport şi piscine

3. Se permite organizarea evenimentelor private, cu participarea a maximum 200 de persoane.

4. Masca nu se va mai utiliza în mediul exterior, însă purtarea măştii rămâne obligatorie în spaţiile publice închise şi este recomandată în spaţiile deschise aglomerate.

Ce măsuri vor fi păstrate:

1. Posibilitatea izolării şi carantinării persoanelor care sosesc din ţări cu risc epidemiologic ridicat

2. Menţinerea testării săptămânale a personalului de îngrijire şi de asistenţă, a personalului de specialitate şi auxiliar din centrele de îngrijire a persoanelor vârstnice

3. Menţinerea măsurilor de dezinfecţie şi igienă în mijloacele de transport public

- Advertisement -spot_img

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri