18.4 C
Constanța
luni, 27 mai 2024

Știi cât vei plati pentru banii de la PNNR?

spot_img

Trebuie citit

spot_img

Guvernul Cîțului PNL-ist bagă în desaga unui sponsor PNL 600 de milioane de euro! Adică o treime din cei 1,62 miliarde de euro alocați în capitolul Energie din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Aproape 600 de milioane de euro prin atribuire directă! Fără licitații, fără minime condiții, fără pic de garanții. Ca de la nașu mare Florinel, la finuțul Gabriel, un domn generos care și-a impus și sponsorizat în două rânduri candidatul la primăria municipiului Constanța. Și-a pus la bătaie banii, ajunși în diferite și interesante modalități chiar în visteria PNL, atât în 2016 cât și în 2020. Perseverența i-a fost răsplătită, în 2021, cu vârf și îndesat. Îndesat, culmea tupeului guvernării de dreapta, prin PNNR! Plan care, la nivelul declarațiilor sforăitoare, era pentru România. La cel al realității se dovedește a fi unul în favoarea camarilei peneliste, a intereselor de partid și, mai nou, a grupurilor de interese din interiorul acestei formațiuni politice.

Practic, Cîțu folosește banii din PNNR pentru a-și asigura șefia PNL! A dovedit-o chiar primarul Constanței Vergil Chițac, aflat în poză alături de premier, atunci când acesta și-a anunțat candidatura la șefia partidului. Ieșit, apoi, la declarații întru susținerea și slăvirea actualului premier. Toate acestea făcute după ce s-a asigurat GSP Power va primi cele aproape 600 de milioane de euro! Problema s-a rezolvat! Pe blat, departe de ochii și urechile românilor. Acesta fiind unul din motivele pentru care nu au prezentat public PNRR înainte să îl transmită la Bruxelles. Ca să nu se vadă încredințările directe, fără licitație, de sute de milioane de euro, din banii ÎMPRUMUTAȚI! Pentru că din cele 29 de miliarde de euro pe care îi va primi România prin PNNR, 15 sunt cu titlul de ÎMPRUMUT!!! Sumă care va trebui returnată. Nu de Cîțu, sau de camarilla liberală ci de fiecare român în parte! Român care, în scurt timp, va simți pe propia piele cât va plăti pentru banii de la PNNR?

Ce trebuie să înțeleagă fiecare român din toate acestea ? Că nu este PNRR-ul României, este Planul Național de Redresare și Reziliență al intereselor unei găști politice aflată vremelnic la Putere! Este planul prin care aceasta se asigură ,,de reziliență”, în timp ce fiecare român plătește împrumuturile și dobânzile…

Deputat Lucian LUNGOCI

spot_img

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri