25.4 C
Constanța
luni, 17 iunie 2024

Câte ceva despre ce a promis Chițac, șters integral de pe site-ul lui

spot_img

Trebuie citit

Ne apropiem de mijlocul mandatului lui Vergil Chițac. Doi ani în care Constanța a căzut într-o prăpastie din care cu greu va ieși. Promisiunile electorale ale echipei altfel s-au dovedit niște minciuni sfruntate pe care constănțenii le-au crezut. Era firesc să fie așa. Nimeni nu se aștepta ca un amiral, profesor universitar, autor de tratate și de manuale să nu-și țină cuvântul dat.

Pagina primăriei e plină de asfaltări. Hai, că am mai acoperit o groapă, hai că am mai nivelat o alee! Ce buni suntem! Adevărați profesioniști în ale administrației, zei, nu altceva.

S-au blocat la nivel de curățenie și zugrăvit și sunt incapabili să vadă mai departe. Interesant e că sunt constănțeni care aplaudă, felicită, încurajează și trimit pupici. Celebra replică „nici ăla de dinainte nu a făcut nimic” ne pune la pământ.

În doi ani la Constanța nu a venit niciun investitor din ăia mulți promiși. În ultimii doi ani, primarul pro business s-a îndreptat cu toată forța împotriva operatorilor economici din oraș. Pare că vrea să-i gonească pe toți. Marele parc industrial care urma să-i țină pe tineri acasă și să aducă în orașul port companii mari cu bani și potențial economic a rămas doar pe pliantele din campania electorală.

Cei care se bucură că s-a mai astupat o groapă și că s-au mai tras trei dungi pentru parcările cu plată sunt cei care nu înțeleg ce înseamnă civilizație și nici ce trebuie să facă un primar. La desenat linii și turnat ciment nu e necesară pregătire academică. Poate oricine. Cred că și portarul s-ar fi descurcat mai onorabil. Să te lauzi că ai mai tăiat trei boscheți și ai mai măturat o străduță e panaramă curată.

Menirea unui primar este să ridice orașul, să atragă fonduri, să încurajeze investițiile, să aducă bani și prosperitate. Să facă școli, spitale, teatre… Pentru toate astea se cere viziune, capacitate, diplomație și multă inteligență. Departe de ce avem noi acum.

Poate în 2024 vom avea mai mult noroc.

Aș fi vrut să vă mai spun câte ceva despre ce a promis Chițac, dar programul electoral cu care ne-a luat ochii în campanie a fost șters integral de pe site-ul https://vergilchitac.ro/. Honor et Patria se zice?

Cristina IONESCU

Textele din Metropola Constanța sunt publicate cu acordul EXPLICIT al autorilor.

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri