18.4 C
Constanța
luni, 27 mai 2024

Stroe: Ministrul Agriculturii a reluat în forță activitatea în domeniul irigațiilor

spot_img

Trebuie citit

spot_img

Senatorul Felix Stroe, președinte PSD Constanța, îi asigură pe toți primarii din județul Constanța că, după doi ani în care guvernarea de dreapta a sistat tot ce începuse PSD în materie de irigații, Ministrul Agriculturii Petre Daea a reluat în forță activitatea în acest domeniu.

“Țin să îi asigur pe toți primarii din județul Constanța, care m-au întrebat despre aprobarea de către Guvern a finanțării pentru irigații, de secare și drenaj, că:

– Ministrul Agriculturii, Petre Daea,  a reluat în forță activitatea în acest domeniu, după cei doi ani în care guvernarea de dreapta, cu ministrul Oros, a sistat tot ce începuse PSD. În paralel cu discuțiile de la Bruxelles, pentru introducerea irigațiilor în PNRR, ministrul Daea folosește toate resursele disponibile, pentru a da drumul la lucrările de reabilitare și dezvoltare a sistemului de irigații din România!

Programul pentru care s-a aprobat finanțarea dispune de un buget de 1,5 miliarde lei până în 2027.  Acești bani vor fi folosiți pentru realizarea următoarelor obiective:

– Creșterea suprafeței irigabile de la 1,8 la 2,6 milioane de hectare;

– Includerea în program a intervențiilor pentru desecare și drenaj;

– Dezvoltarea sistemului de irigații, inclusiv pe Canalul Siret-Bărăgan;

– Creșterea cu 25% a numărului de beneficiari;

– Cele 1,5 miliarde de lei se adaugă prevăzute  în Planul Național Strategic în care fostul ministru, Adrian Chesnoiu, a alocat 500 de milioane de euro. 400 de milioane de euro, din acești bani vor fi folosiți pentru construcția unor canale secundare care vor aduce apa din canalul principal direct la ferme, iar 100 de milioane de euro vor fi folosiți pentru a face legătura dintre canalele secundare şi terenurile irigabile!”, a transmis senatorul Felix Stroe, președinte PSD Constanța.

spot_img

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri