Microrezervația din cadrul Complexului Muzeal de Știinte ale Naturii este un loc unic în Constanta.
Inaugurată în anul 1985, Microrezervația se întinde pe o suprafață de cca 6 ha din care 2 ha reprezintă luciu de apă cu vegetație specifică. Acest obiectiv a fost creat din ideea de a oferi vizitatorilor o imagine cat mai completă asupra naturii dobrogene.
Patrimoniul muzeului cuprinde avifauna acvatică (pelicani, lebede, rațe si gâște sălbatice), avifauna terestra (păuni și fazani) mamifere (mufloni, cerbi lopătari și căprioare), care se regăsesc in Rezervația Biosferei Delta Dunării și Rezervația Negureni. Mare parte din aceste exemplare sunt monumente ale naturii și specii rare, cu o reprezentare tot mai redusă în stare liberă.
„Locuitorii” Microrezervației beneficiază de „spații de cazare” conform normelor europene în domeniu, iar pe timpul sezonului rece sunt adăpostite în încăperi încălzite. Micro Delta se afla într-un amplu proces de modernizare și diversificare a speciilor pe care le adăpostește.
Pe lângă destinația expozițională, Microrezervația reprezintă și un loc minunat pentru petrecerea timpului liber, într-un mod educativ, dar și o zonă umedă, de microclimat a orașului. De asemenea, în cadrul programelor de voluntariat lansate de instituție, iubitorii de animale pot participa la hrănirea supravegheată a animalelor din cadrul Microrezervației. Tot în cadrul Microrezervației a fost inițiat de curând și un Centru pentru adăpostirea animalelor aduse de diverse persoane, cu precădere în sezonul rece.