9.4 C
Constanța
miercuri, 28 februarie 2024

Anonimatul „avertizorului de integritate”, renaștere a Metodelor „Coldea-Kovesi”

spot_img

Trebuie citit

Dispariția Binomului SRI-DNA, adică a combinației criminale Coldea-Kovesi, a lăsat Statul Paralel fără principalul său instrument de control al societății. În perioada cât cei doi erau practic conducătorii din umbră ai României, țara le era așternută la picioare, cetățenii obișnuiți descoperă astăzi că nenumărați oameni nevinovați au fost hăituiți și nenorociți, mulți chiar și-au pierdut viața fără a apuca să audă din gura judecătorilor motivarea nevinovăției lor „fapta nu există”.

Din vechiul arsenal gestapovist pus pe picioare de cei doi, de generalul SRI Florian Coldea și de șefa DNA Laura Codruța Koveși, nu a mai supraviețuit decât metoda obținerii de denunțuri penale la comandă, în schimbul unor avantaje certe, și consacrarea legală a privilegiului de anonimat acordat „avertizorului de integritate”.

Opinteala USR-iștilor de a prinde în lege asigurarea anonimatului, sprijinită și de intervențiile lui Cătălin Predoiu, ministru al Justiței, nu vizează altceva decât perpetuarea metodei „execuțiilor la comandă”. Motivele invocate sunt „așa vrea Bruxelles-ul”, – nimic nou, este scuza impunerii oricărei mizerii pe placul celor cărora Constituția și separarea puterilor le stă în gât- precum și argumentul că turnătorii botezați tandru „avertizori de integritate” dacă sunt scoși de sub anonimat vor fi „descurajați de la a semnala cazuri de corupție sau de încălcări ale legii”. (…)

După un veritabil ping-pong cu acest proiect, legea „avertizorului de integritate” se află în ultima sa fază, aceea de a fi adoptată de Camera Deputaților. Deocamdată, în proiect a rămas în picioare prevederea ca turnătoria formulată de „avertizor” să fie luată în considerare doar condiționat de furnizarea datelor de contact ale avertizorului, precum și o serie de alte informații, mai puțin numele și prenumele. Nici așa nu este bine pentru tefeleii din USR și din fruntea ministerului Justiției, sub motiv că în baza datelor obligatorii „s-ar putea deduce” cine este sifonul.

Mirel CUREA

Întregul articol, AICI.

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri