8.4 C
Constanța
sâmbătă, 2 martie 2024

Reducerea TVA la lemne va fi în beneficiul direct al românilor din toate zonele!

spot_img

Trebuie citit

A venit și vremea veștilor bune!

Am votat proiectul de lege prin care se reduce cota TVA de la 19% la 5% pentru comercializarea de masă lemnoasă, cu destinația de lemn de foc pentru populație.

Această lege va fi în beneficiul direct al românilor din toate zonele, în condițiile în care 3,5 milioane de locuințe din țara noastră sunt dependente de lemn de foc pentru a se încălzi, iar faţă de anul trecut, preţul acestora s-a dublat.

Prin această lege, dorim să protejăm populația de tendințele speculative la care se comercializează lemnul de foc în prezent.

Acum când la munte prețul este de 500 de lei pe metru cub, anul trecut fiind între 250 și 300 de lei, iar la câmpie a ajuns la 6-700 de lei pe metru cub, în condițiile în care, în 2020, era de 400 de lei.

La o locuință de la munte se folosesc între 10 și 15 metri cubi de lem, iar pentru una de la câmpie sunt îndeajuns între 3 și 5 metri cubi. O simplă operație aritmetică arată că, la acest moment, un român ar trebui să scoată din buzunar între 5.000 și 7.500 lei, dacă locuiește într-o zonă muntoasă și între 1.950 și 3.250 dacă are domiciliu în zonă de câmpie.

Sume care ard buzunarele cetățenilor! Pentru ei am votat proiectul de lege!

Atenție, din momentul intrării în vigoare a acestei legi este necesar ca Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor să verifice modul de aplicare a acesteia! Nu de altceva, dar nu trebuie să se ajungă în situația în care legea adoptată în folosul românilor să nu facă altceva decât să crească profitul firmelor care comercializează lemn de foc…

Deputat Lucian LUNGOCI

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri