25.4 C
Constanța
luni, 17 iunie 2024

Cerința PSD la bugetul pe 2023: o protecție mai mare pentru categoriile vulnerabile

spot_img

Trebuie citit

Așa după cum a precizat Lucian Lungoci, deputat PSD Constanța, înainte de orice trebuie menționat că s-a reușit ca bugetul pe anul 2023 să fie votat încă de la jumătatea lunii decembrie a anului 2022.

“Urmarea? Autoritățile publice locale nu vor mai avea probleme cu adoptarea la timp a bugetelor proprii, așa cum s-a întâmplat în alți ani.  

Nu în ultimul rând, este evident că acest buget este unul care ajută românii să treacă peste perioada dificilă cauzată de criza economică. A fost cerința PSD, respectând astfel un principiu de bază al social democrație:  o protecție mai mare pentru categoriile vulnerabile.

Peste 12 milioane de români vor beneficia de creșteri de venituri – salarii, pensii, ajutoare pentru alimente și facturi. Suma aferentă acestui pachetul de protecție socială ajunge la 16 miliarde de lei.

Bugetul pentru anul 2023 asigură un nivel de investiții record de peste 22 de miliarde de euro, precum și peste 230 de programe care vor contribui la creșterea producției românești și dezvoltarea României.

Așa după cum am anunțat încă de la început, PSD a venit la guvernare pentru a asigura stabilitate! Social-democrații au  făcut acest lucru și la bugetul pentru anul viitor:  nu au adoptat măsuri populiste și nici nu au recurs la austeritatea practicată de guvernarea anterioară!”, a transmis Lucian Lungoci, deputat PSD Constanța.

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri