8.4 C
Constanța
sâmbătă, 2 martie 2024

Scurt episod de iarnă și ninsoare în weekend la Constanța

spot_img

Trebuie citit

În județul Constanța urmează, în weekend, un scurt episod de iarnă. Prefectul Silviu Coșa a declarat că acesta trebuie să fie tratat de către instituțiile cu atribuții ca un exercițiu pentru perioadele în care condițiile meteo vor fi cu adevărat severe.

„Planurile operative, prezența utilajelor adecvate în baze, resursa umană, raportarea onestă a oricăror incidente, sunt solicitările pe care le-am adresat șefilor de instituții. Rog cetățenii să se informeze înainte de a pleca la drum despre condițiile meteo din zonele în care urmează să se deplaseze și să își echipeze mașinile corespunzător cu anvelope de iarnă sau chiar cu lanțuri, dacă situația o impune. Siguranța este responsabilitatea comună a instituțiilor și a fiecăruia dintre noi în parte.”, a transmis prefectul.

Meteorologii au transmis informare pentru perioada 19 ianuarie, ora 18 – 20 ianuarie, ora 17. „În intervalul menționat, în Dobrogea, vor fi precipitații sub formă de ploaie la început, iar noaptea se vor transforma în lapoviță, apoi ninsoare și se va depune strat de zăpadă. Sâmbătă (20 ianuarie) va continua să ningă, dar în general slab cantitativ. Temporar vântul va avea intensificări, cu viteze de 40…50 km/h, iar pe litoral și peste 55 km/h. Ninsoarea va fi viscolită și vizibilitatea scăzută. Sâmbătă (20 ianuarie) vremea se va răci semnificativ.”

„În intervalul menționat, în Dobrogea, vor fi precipitații sub formă de ploaie la început, iar noaptea se vor
transforma în lapoviță, apoi ninsoare și se va depune strat de zăpadă. Sâmbătă (20 ianuarie) va continua să ningă, dar în general slab cantitativ. Temporar vântul va avea intensificări, cu viteze de 40…50 km/h, iar pe litoral și peste 55 km/h. Ninsoarea va fi viscolită și vizibilitatea scăzută. Sâmbătă (20 ianuarie) vremea se va răci semnificativ.

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri