-0.6 C
Constanța
duminică, 29 ianuarie 2023

Gândirea critică a ajuns doar critică

spot_img

Trebuie citit

Dacă era presă ca acum, Sf. Petru și Pavel păreau în război total.
Iar la Sinodul Apostolic aveam titluri apocaliptice gen:
„Se rupe Biserica”, Război pe viață și pe moarte între Apostoli”, „Ucenicii Păcii fac scandal”..și alte năzdrăvănii iscodite de „seniorii” presei.
Tendința păguboasă unor publicații din presa comercială de a transforma totul în 3S (sex, sânge, scandal) face ca orice discuție firească, poate chiar polemică, pe subiecte teologice, să pară apocaliptică și distrugătoare.
Ideea sucită conform căreia știrea este doar când „omul mușcă un câine”, nu invers, pervertește din start orice dialog civilizat, chiar și purtat de ierarhi în spațiul public.
Prin urmare, nu ne mai facem bine pentru că ne lăsăm intoxicați prea ușor.
Prea luăm de bun tot ce ni se pune sub nas.
Gândirea critică, care ne-ar ajuta să discernem duhurile, a ajuns doar critică. Fără gândire…

Preot Eugen Tănăsescu

Comunicatul Arhiepiscopiei Tomisului:

„Referitor la informația de presă potrivit căreia IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, îl va „chema la judecata Sinodului” pe IPS Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, precizăm că IPS Teodosie NU ar urma să inițieze în Sfântul Sinod o acțiune de chemare în judecată a IPS Calinic, în fața vreunei instanțe bisericești.
Afirmația IPS Teodosie a fost scoasă din context și eronat înțeleasă. Așa cum se poate observa și pe materialul atașat, săptămâna viitoare urmează să aibă loc o sesiune obișnuită de lucru a Sfântului Sinod, iar IPS Teodosie a menționat că se va întâlni acolo cu IPS Calinic cu care va discuta, în mod firesc, colegial.
De altfel, relațiile dintre cei doi ierarhi sunt relații frățești, cordiale, chiar apropiate, contrar tendinței unor publicații de a semăna discordie și război, încercând iluzoriu să-i creioneze IPS Teodosie un portret de extremist sau rebel al Sf. Sinod.”

- Advertisement -spot_img

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri