0.4 C
Constanța
sâmbătă, 28 ianuarie 2023

Copiii ucraineni refugiați la Constanța sunt ajutați să uite de războiul din țara lor prin judo

spot_img

Trebuie citit

În vreme ce alții visează doar să facă ceva pentru refugiații din Ucraina – a se citi Vergil Chițac et Co. – unii chiar întreprind lucruri concrete, costisitoare și spectaculoase.

Directorul Executiv al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Constanța, Florina Cristache, Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu și Președintele Clubului Sportiv Pantheon din Constanța, George Teșeleanu, au participat la o conferință de presă cu ocazia deschiderii oficiale a Centrului de agrement New Paradise din Eforie Sud pentru 164 de de sportivi și antrenori ai loturilor naționale de judo de copii și tineret din Ucraina evacuați din zonele de conflict și nu numai.

​Evenimentul a avut loc luni, 20 iunie 2022, pe platoul Centrului de agrement New Paradise, strada Republicii nr.5, Eforie Sud. Efortul material și financiar a fost făcut de președintele clubului Pantheon, George Teșeleanu, cu sprijinul Consiliului Județean Constanța.

„Tot acest traseu pe care l-au parcurs în ultima săptămâna a fost cu siguranță dificil, chiar traumatizant pentru cei mici. Încercăm prin aceste activități să-i scoatem din acest nou cotidian, să se împrietenească și cu copiii de aceeași vârstă din comunitatea noastră, să se rupă de gândurile cu care au venit încărcați.  Avem dojo la Constanța, sală de sport la Neptun și un alt dojo la Venus, am mobilizat toți senseii să facă mișcare cu ei”, a declarat George Teșeleanu pentru gsp.ro. El arată concret: „La London sunt 40 de femei și copii, la hotelul Agora din Neptun sunt aproape 400 de copii orfani și adulții care-i îngrijesc și alți 200 pe drum. Majoritatea sunt din comunitatea evreiască din Ucraina, dar au venit și din Belarus și Georgia. La Academy Hotel, în Venus, a sosit un alt grup de 200 de persoane.”

Poate unii se întreabă cine e George Teșeleanu. Pe nedrept cunoscut doar ca soț al deputatei Cristina Dumitrache și nume vehiculat tot mai des pentru candidatura la Primăria Constanța, Teșeleanu este o personalitate mult mai complexă. Fost candidat la șefia Federației Române de Judo, a fost și consul onorific al României la Ancona, în Italia. Activitatea sa științifică depășește cadrul universitar, fiind membru activ în mai multe organizatii științifice internaționale, cum ar fi: Academia de Științe Tehnice din România, Academia de Știinte Miniere a Ucrainei, Catedra de Geodinamica a Academiei Române, din 2008 membru al Comitetul Național Român – World Energy Council. A participat la numeroase conferințe știintifice având ca temă internaționalizarea și deschiderea spre Est, în calitate de speaker și coordonator, primind numeroase diplome de excelență.

- Advertisement -spot_img

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri