4.4 C
Constanța
vineri, 23 februarie 2024

Mâncătorii „străini” de rahat la adresa României sunt români de-ai noștri

spot_img

Trebuie citit

Vă interesează ce spune și ce scrie Deutsche Welle despre România? Acești stâlpi ai deontologiei europene și mondiale?! Nu?! Păcat, pentru că ați afla lucruri interesante.

Post de televiziune obligatoriu (prin acordurile semnate) în toate grilele cabliștilor, Deutsche Welle e cel mult un canal anost de știri și comentarii, în cel mai bun caz în limba engleză. Pentru că, cu germana, mai greu la miticii noștri. Limbă grea – ca dovadă că nici Iohannis nu o stăpânește prea bine. Dar ei scriu și articole, analize, bine simțite, unele și despre România. În limba română. Dacă nu i-ar prelua Adevărul (alți mâncători, dar mai mici, păstrând proporțiile…), nici n-am ști de existența lor pertinentă, completă și obiectivă. Semnatarii sunt mari ziariști, culmea români, dar de care n-a auzit nimeni.

Când am văzut în Adevărul că e un articol Deutsche Welle despre demiterea abuzivă, neconstituțională și complet în afara legii a Avocatului Poporului mi-am zis: „Harșt!, că i-au ars deontologii pe mizerabili și au denunțat abuzul, întregii lumi!” Aiurea.

Textul e o bășină semnată de un #rezist obscur, George Arun, de care n-a auzit nici dracu’, dar care a prins chifteaua de a fi angajat, cu ordin pe unitate, la Deutsche Welle. Ca să fie bine, vorba lu’ Grasu XXL. Și, ce zice individul?

Titlu: „Renate Weber voia să scape cu mustrare scrisă”. Obiectiv, zic, n-ai cum să nu-ți dai seama că e imparțial, ca tot românu’. În afară de relatarea (trunchiată a) faptelor, omu’ își dă cu părerea, așa cum am învățat că NU se face, la bursele de jurnalism în străinătate. Mai ales când o faci într-o publicație străină, prestigioasă (chipurile):

”Cum scăpăm de instituţiile-persoane? Avocatul Poporului este una dintre cele mai politizate instituţii, alături de Curtea Constituţională. Amândouă sunt stat în stat şi deservesc partidul sau alianţele politice care le gestionează.” Serios?! Nu tocmai asta a deranjat, că așa și trebuie să fie Avocatul Poporului, stat în stat?! Că nu trebuie să facă pofta Puterii, ci să țină partea poporului?!?

„Dacă plecarea Renatei Weber stoarce lacrimi anteniştilor lui Voiculescu şi Dianei Şoşoacă, aceasta din urmă isterizându-se în plenul Parlamentului că Avocatul Poporului a fost singura instituţie de partea românilor, făcând referire la amenzile din timpul stării de urgenţă care au fost anulate de CCR în urma sesizării A.V., e limpede că adevărul e ascuns sub preş. (…) Dar avem, din păcate, pe de o parte un Valer Dorneanu, iar pe de altă parte o Renate Weber. Două instituţii-persoane, stat în stat, care trăiesc în concubinaj.” Curajos, micuțu’… Dar și prost ca noaptea.

„O mare parte a populaţiei nici nu a auzit de această instituţie, iar instituţia nu-şi bate capul să iasă în lume, să se facă cunoscută celor mulţi şi neştiutori. Titulatura sună cum nu se poate mai bine.”

Ajunge. Mai mult nu mai pot, c-am mâncat. Și mi-e că vomit, de atâta deontologie occidentală.

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri