14.4 C
Constanța
duminică, 14 aprilie 2024

Mă scuzaț

spot_img

Trebuie citit

„Domnule” profesor univ. dr. Valentin Ciorbea,

îmi pare rău că, după cât de mult v-am promovat la Neptun TV, oferindu-vă o emisiune longevivă (nu, nu m-a pus vreun șef, în ale cărui grații v-ați aflat, care v-a făcut și consilier municipal și cu care probabil împărtășeați aceleași „vederi” istorice…) ați ajuns să mă atacați, doar pentru că vi se pare că vârsta înaintată nu vă mai cere să escamotați un antisemitism „sănătos”.

De asemeni, îmi pare rău că împărtășiți opinia potrivit căreia statul român nu ar trebui să contribuie la salvarea unor monumente istorice (ci, auzi, americanii!) de pe teritoriul său, dacă nu sunt „românești”. Moscheile să le repare turcii din Turcia, sinagogile – evreii israelieni și americanii – bisericile grecești, grecii ș.a.m.d.

Am însă vești pentru dvs.: Marea Sinagogă din Constanța, dacă va fi vreodată renovată (pentru că îi pun piedică alți colegi de-ai dvs., din Comisia Zonală a Monumentelor, „specialiști” și profesori…) nu va fi renovată pentru cei 30-40 de evrei ROMÂNI, care au rămas în viață la Constanța. Așa cum nici cea de la Tulcea nu a fost renovată, acum 7 ani, pentru cei fix 25 (poate mai puțini acum) de evrei de acolo. Ci pentru toți românii, indiferent de naționalitate, care vor fi destul de curioși și deschiși la minte, s-o viziteze și să-i admire frumusețea. Așa cum și noi, evreii, admirăm splendidele mănăstiri, nu numai din Bucovina, și moscheile. Și va fi renovată și pentru sutele de turiști străini, care cheltuie în România și care anual își întreabă ghizii „unde e Sinagoga?”. Și nu-s toți evrei.

Cât privește subiectul Holocaustului din România, acesta este un subiect DEFINITIV închis și tranșat, prin LEGE. Holocaustul în Româna a existat, cu dovezi materiale și istorice, în ciuda tuturor „specialiștilor” verzi, dispuși încă să „analizeze” și să mai comenteze. Pot comenta în capul lor, în baie, cu familia în balcon sau cu prietenii în curtea din spate, dar dacă o fac în spațiul public, negarea Holocaustului e INFRACȚIUNE. Faptul că dvs. ați făcut-o într-o comisie a Primăriei Constanța (din care eu am refuzat să fac parte), într-un spațiu public, e condamnabil. La propriu.

Nu cred c-ar mai fi ceva de spus. Îmi mai pare rău doar că v-am cunoscut, v-am crescut notorietatea și în, în felul ăsta, v-am ajutat. Dumneavoastră, pe mine, niciodată. Văd că dimpotrivă.

Mă scuzaț.

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri