16.4 C
Constanța
sâmbătă, 13 aprilie 2024

Primăria Constanța nu mai are loc de taximetre

spot_img

Trebuie citit

Noii administrații locale i-a cășunat pe taximetriști și taximetre. Cică-s prea multe taximetre. Taximetriști – n-au decât să fie, dacă n-au mașini…

În prezent, când chemi un taximetru, aștepți 3-5 minute. Nu e bine. Cică norma europeană e de 12 minute. Și dacă taximetristul e de culoare, tre să-i dai bacșiș dublu. Și cică ai noștri sunt îmbrăcați necorespunzător – unii în șlapi și pantaloni scurți, de parcă ar veni de la plajă.

Aici, primarul cu uniformă la patru ace și medalii-n piept, are dreptate. Dar nu ei strică. Strică ăia care se urcă în mașină cu asemenea bagabonți. De ce se urcă? Fiindcă mulți dintre clienți sunt la fel de maneliști și cocalari ca și șoferii lor de ocazie. Sau se grăbesc și nu-i deranjează mirosul. Eu, dacă e-mbrăcat ca-n Bermude și miroase mașina a țigară, nu urc. Îl dau dracului de împuțit.

De fapt, câți locuitori are în realitate Constanța?!?

Potrivit Legii 38/2003 (mai citiți o dată anul cu voce tare, să vă dați seama cât de actuală e!) privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, numărul maxim de taximetre ce pot circula într-o localitate este de 4 taxiuri la 1.000 de locuitori. Cum au ajuns la cifra asta, e un mister… „În concordanță cu numărul de locuitori ai municipiului, în Constanța vor mai avea voie să circule 1.200 de taxiuri, față de 1.700 câte sunt acum” scrie un coleg de breaslă, aparent entuziasmat de măsură. Dar știe cineva CÂȚI LOCUITORI SUNT ÎN REALITATE ÎN CONSTANȚA MUNICIPIU?! Unii zic 200.000, alți 400! Se pun și ăia fără forme legale, sau ăia n-au voie să meargă cu taxiul?!

O grămadă de oameni, unii chiar cu multă carte, au rămas fără serviciu – în pandemie, dar și dinainte. Mulți fac taximetrie, că nu-i angajează nimeni altcineva. Vorbesc de taximetria LEGALĂ – pe ăilalți nu-i deranjează nimeni. Și normal ar fi ca oferta să fie reglată de CERERE. Dacă n-ar renta, dacă-ar zăcea la colț de stradă fără comenzi, s-ar lăsa. În plus, mai puțini taximetriști legali înseamnă și impozite mai puține, sume mai mici la bugetul local. Nu le mai dă licențe (Lică Neagu?) unora, când expiră? Vor lucra fără licență, asta o să se întâmple. Când fac razie polițiștii locali, de se plictisesc de dormit prin mașinile de serviciu, se anunță între ei băieții, prin stații, și fug ca potârnichile.

O lună suspendare pentru ultragiat Locala. Trei luni dacă bați trei?

„O altă chestiune care ar urma să fie statuată prin noul regulament se referă la posibilitatea ca, pentru ultraj la poliţiştii locali, licenţa şoferului să fie suspendată preţ de o lună de zile. Cu alte cuvinte, poliţiştii locali ar urma să aibă puteri sporite, spun reprezentanţi ai firmelor de taxi. “Asta nu ni se pare OK. Unii poliţişti locali stau la japcă, sunt tupeişti, provocatori. Cu astfel de puteri, ar căuta orice motiv, dacă nu le place de vreun şofer de taxi, să îi suspende licenţa pentru un aşa-zis ultraj”, au mai spus reprezentanţii firmelor de taxi.” scrie Focuspress.

Io știam că pentru așa ceva există Codul Penal. Deci acum, dacă bați un polițist local, doar ești tras o lună pe dreapta? Se aplică și persoanelor fizice, cu mașini „particulare”? Întreb pentru un prieten…

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri