Despre proiectul Metropola Constanta

„Da’ cine e SLI ăsta?!?” Corect. Sunt oameni care și-au aruncat televizorul pe geam, încă înainte ca Dinamo să devină stafia de astăzi. Sau n-au mai învelit un pește în ziar, încă dinainte ca Evenimentul Zilei, Contrast, Observator de Constanța sau Telegraf să iasă pe hârtie. Sau nu le-a cazut în mâni nicio carte de-a mea sau vreo piesă de teatru… E oameni și oameni.

De obicei respir adânc și las să treacă. Nu mă iau în gură cu proștii, pe wallul altora. Nu mă iau nici pe pagina mea – fiindcă la mine nu pot să comenteze. Poate li se pune-un nod în gât, sau o fi de la setările mele de confidențialitate?… Oricum, am ieșit definitiv din mass media. Am ieșit?!

Nu trebuia să ieși niciodată, boss, îmi spune uneori amicul Vali Coman. Din ‘90 încoace am lucrat, până acum trei ani, „decât” la privat. După care am fost și șomer! Apoi am vrut să văd și eu cum e „la stat”, să moară dujmanii kare-mi poartă pikă. Și eram jurat pe carne de porc, cum zice prietenul Ciutacu, că nu mă mai întorc în presă.

„Dar evenimente care nu am amintiri frumoase” (Noros Cecer, Mircea Vintilă) m-au făcut să mă întorc din cale și să iau drumul codrului, ca haiducii. Cu furca, cu parul. Cu tool-ul – cu unealta MEA. Toți discipolii mei au acum site-uri și bloguri!? Eu de ce nu, am păr pe spate?! Dimpotrivă.

O să fie fun. N-o să citiți la mine despre accidente rutiere, drumuri blocate, conspirații, bârfe, mondene. O să fim subiectivi, o să ne dăm cu părerea. O să criticăm, poate-o să și lăudăm, pentru prețul corect – cine știe. O să ne dăm cu părerea. Părerea-i bună. Presă obiectivă, cum pretind ipocriții, nu există. Nici la BBC – la CNN, nici atâta!? Vor scrie poate și unii pe care-i admir și respect. Voi semnala și articole remarcabile, de la „concurență”. Dintre toți, numai cu colegii de breaslă nu voi mai fi în război – declar armistișiu.

Stați pe-aproape. Amuzați-vă. Indignați-vă. Nu fiți de acord. Înjurați-mă.