18.4 C
Constanța
luni, 27 mai 2024

Focșa: „Voi demara o modificare a Legii ordinelor de protecție!

spot_img

Trebuie citit

spot_img

Deputatul PRM Dumitru Viorel Focşa este acuzat din nou că şi-a agresat soţia, iar pe numele său a fost emis un ordin de protecţie. Este a doua oară când parlamentarul constănțean se confruntă cu o asemenea situație, acesta a mai fost reclamat de către soția sa pentru agresiune. În urma incidentului din ianuarie, AUR a anunțat că l-a exclus din partid, apoi l-a reprimit, apoi drumurile s-au despărțit din nou.

Focșa a relatat despre un incident produs în cadru familial, fiind vorba – în premieră în spațiul public – de un copil crescut de cei doi soți, cu serioase probleme de sănătate, aspect care de mai mulți ani întreține în familie o stare de tensiune – cel puțin. IPJ Constanța a anunțat pe 2 mai a.c. faptul că poliţiştii din Năvodari au fost sesizaţi de o femeie de 51 de ani că ar fi fost agresată fizic de soţul ei, un bărbat de 58 de ani.

„Din punctul meu de vedere, acest ordin de protecție – inițial provizoriu – nu reflectă altceva decât o încercare de răzbunare din partea soției. Nu există nici o justificare în mod real pentru acest ordin de protecție. Domnul deputat Focșa nu este în nici un caz un pericol nici pentru soția dânsului, cu atât mai mult pentru copii! În ceea ce privește „apărările” dânsei din instanță, acestea sunt total în afara zonei de emitere a unui ordin de protecție! Nu reflectă un pericol în ceea ce îl privește pe domnul Focșa. Probatoriul administrat de doamna Focșa este foarte slab, ea însăși a făcut precizare în fața instanței că dorește acest ordin de protecție ca să rămână cu copiii încă o lună și jumătate în acel imobil, până când termină fetița școala. Este motivul real, recunoscut de doamna Focșa în fața instanței, ceea ce reflectă dincolo de orice îndoială faptul că dânsa nu urmărește altceva decât să îl denigreze pe domnul deputat, prin orice mijloc. Care este miza? Nu știu să vă spun, dar în nici un caz una care să intre în sfera unui grad de pericol! Nu e cazul de așa ceva, nu a existat violență, singura interacțiune fizică dintre cei doi a fost doar încercarea de pătrundere în casă a domnului Focșa, iar doamna era poziționată în pragul ușii. Nu l-a lăsat să intre în casă și el a dat-o la o parte pentru a intra în interior, atât! Un alt aspect, menționat în instanță, doamna a spus că îl va distruge din punct de vedere politic… Nu știm care este miza dânsei, dar acest ordin de protecție este total nejustificat”, a spus avocatul Andrei Moise, apărătorul deputatului Focșa

Focșa și-a exprimat nedumerirea cu privire la înverșunarea soției, care nu beneficiază de mijloace financiare pentru un astfel de proces și pentru întreținerea celor doi copii, aspecte care… îl pun pe gânduri. Dacă avocatul parlamentarului s-a concentrat pe aspectele juridice ale cauzei, situația îl determină pe Focșa să inițieze modificări legislative, întrucât „sunt foarte mulți bărbați scoși afară din casele lor, de femei răzbunătoare”: „Am constatat că repetatele amenințări care mi-au fost adresate de la preluarea conducerii constănțene a filialei PRM, anume că mă va distruge din nou dacă nu renunț la politică – „Ai să vezi că nu mă las, eu mă așteptam să nu mai continui cu asta încă de anul trecut” – s-a pus în practică! Din ce constat, nu mă așteptam la așa ceva, am multe semne de întrebare. Doamna nu lucrează, nu știu de unde are un venit, mă întreb cine este în spatele acestui joc murdar de defăimare a imaginii mele, cu siguranță ea – cu doi copii, deci cheltuieli medii lunare de până la 5.000 de lei – acum mă întreb cine îi alimentează acest buget. Nu are un loc de muncă și nici nu se întrevede că va avea în următoarele două luni în care va mai sta aici. Rămâne de văzut ce va pronunța instanța, este o nedreptate pe care va trebui să o să duc pe umerii mei, pe obrazul meu, cu demnitate. Acestea sunt legile generate de mișcările feministe. Voi demara o modificare a Legii 217/2003, privind ordinele de protecție, pentru că în mod clar sunt foarte mulți bărbați scoși afară din casele lor, chiar dacă sunt proprietari ai caselor, de către femei care recurg la asemenea acțiuni pe motive de răzbunare”, a spus deputatul Focșa.

spot_img

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri