18.4 C
Constanța
duminică, 19 mai 2024

Lungoci: Este datoria noastră să apărăm patrimoniul natural al României!

spot_img

Trebuie citit

spot_img

Am fost primul partid care a avertizat, prin vocea ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, asupra pericolului în care se află Delta Dunării, date fiind lucrările efectuate de Ucraina pe canalul Bâstroe.

Asta nu însemnă că suntem filorușii, așa după cum aberant susțin niște personaje, nici că nu susținem Ucraina. Am fost și vom fi alături de ucraineni în lupta împotriva invadatorilor conduși de Putin!

Este datoria noastră, însă, să apărăm patrimoniul natural al României, iar Delta Dunării face parte din acesta și, mai mult decât atât, din cel al UNESCO.

Încă de la momentul la care situația de pe canalul Bâstroe a devenit publică, PSD a făcut apel la dialog și colaborare onestă între Ucraina și România. Primul pas, solicitat tot de Sorin Grindeanu, a fost deja făcut: experții români și cei ucraineni s-au întâlnit!

Din nefericire, cerința de a fi efectuate operațiuni de măsurarea a adâncimilor a fost respinsă de reprezentanții Ucrainei, fiind invocat războiul din zonă! Și în aceste condiții, cu acordul armatei ucrainene și cu protecția asigurată de acesta, PSD cere intrarea pe canalul Bâstroe și efectuarea măsurătorilor necesare pentru stabilirea adâncimilor!

Suntem consecvenți în această problemă, nu pentru a fi împotriva Ucrainei ci pentru a ne apăra teritoriul pe care există 1830 de specii de copaci și plante și unde trăiesc peste 2440 de specii de insecte, 91 de specii de moluște, 11 specii de reptile, 10 specii de amfibieni, 320 de specii de păsări și 44 de specii de mamifere, foarte multe dintre acestea fiind declarate specii unice și monumente ale naturii!

Deputat Lucian LUNGOCI

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri