22.4 C
Constanța
sâmbătă, 23 septembrie 2023

Focșa: Universitatea Maritimă TREBUIE să rămână!

spot_img

Trebuie citit

În opinia lui Dumitru Viorel Focșa, deputat AUR Constanța, Universitatea Maritimă, al cărui absolvent este, TREBUIE să rămână o școală superioară de învățământ strict pe specificul actual, de sine stătătoare în statutul juridic actual! Parlamentarul constănțean consideră că nu recâștigarea unui nou post de rector pentru X sau Y este mai important (prin mecanisme abil gândite)!

“Voi denunța public acest tertip politic prin care se dorește înmormântarea primei școli de inginerie înființată în 1864, fapt ce trădează încă odată că, fie agenții globalismului se folosesc de elementele racolate la gândirea corporatistă și-n învățământul românesc, fie dorința de confiscare a unei poziții de rector, a generat în mintea domnului rector al UPB, acest gând total anti-românesc.

Centralizarea spre care se tinde ne sperie. Nici comunismul nu a avut așa pretenții absurde.

Nu cred că de înființarea unei Universității de Sud-Est duce lipsă România!

Nu cred că desființarea UPB și a UMC este ceva revoluționar în învățământul românesc!”, a precizat deputatul Focșa.

Parlamentarul constănțean consideră că rectorul Universității Politehnica București, Mihnea Costoiu,  trebuie să respecte legea învățământului și atunci când se iau decizii care privesc studenții.

“Cum să excluzi, domnule rector, de la discuții studenții, când vii cu propunerea ca tu, rechinul mare, vrea să înghită un pește mic?

Cum să recurgi la diversiune și dezinformare printre angajații personalului auxiliar, spre a-i convinge la votarea in referendumul intern pentru „fuziune = DESFIINȚARE”, neglijând chiar studenții acelei universități, știind bine că aceștia au drept prin lege la reprezentarea de 25%?

Cu Universitatea de la Pitești a mers gogoaşa de-a dura dar la Universitatea Maritimă Constanța nici nu trebuia să vă obosiți.”, a menționat deputatul AUR Constanța.   

Ca fost navigator și absolvent al Universității Maritime Constanța, mă voi lupta ca UMC să rămână autonomă și cu acest statut ce-l are azi.

Ca român şi deputat ales in Parlamentul României, mă voi lupta ca Universitatea Politehnica București să-și ducă viața pe mai departe spre a continua să-și adauge ani de glorie la startul dat de Alexandru Ioan Cuza în 1864.

Vineri pe 18 noiembrie  voi fi prezent în Aula de la UMC să văd ce stavrizi sau hamsii vreți să ne vindeți cu desființarea Universității Maritime”, a transmis Dumitru Viorel Focșa, deputat AUR Constanța.

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri