13.4 C
Constanța
vineri, 19 aprilie 2024

Un ciclon format în Marea Neagră va lovi litoralul românesc

spot_img

Trebuie citit

Vineri, 18 iunie, un ciclon format în Marea Neagră va aduce ploi deosebit de abundente și vânt extrem de puternic în estul României.

Potrivit Meteoradar, în noaptea dinspre joi, 17 iunie și vineri, 18 iunie, deasupra Ucrainei și apoi a Mării Negre se va forma un ciclon. 

Acesta va ajunge vineri deasupra estului României, precum și a sudului Republicii Moldova.

Astfel, mai ales în prima parte a zilei, dar și pe întreg parcursul zilei de vineri, în Dobrogea vântul va ajunge la rafală la o intensitate de 75-90 km/h iar ochiul furtunii va fi în largul litoralului românesc.

Ciclonul va aduce, de asemenea, precipitații puternice, precum și furtuni. În Dobrogea, cantitatea de precipitații va fi de 10-20 l/mp, iar în estul țării între 0,5-5 l/mp, local până la 10l/mp.

Precipitațiile se vor întinde pe parcursul zilei de vineri și în restul țării și vor fi însoțite local de descărcări electrice.

Dobrogea se află sub cod galben de instabilitate atmosferică și cantități de apă însemnate de astăzi, 17 iunie, ora 10.00 și până în data de 20 iunie, ora 22.00.

De joi dimineață până duminică seară, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…50 l/mp.

Articolul precedent
Articolul următor

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri