7.4 C
Constanța
miercuri, 29 noiembrie 2023

Filiala Județeană PUSL Constanța a organizat un curs de istorie la Dobromir

spot_img

Trebuie citit

Filiala Județeană PUSL Constanța a organizat duminica, 24.09.2023, un curs de istorie cu tema: Programul de construire, în Dobrogea, la începutul secolului al XIX lea, a rețelei de 200 de cișmele (locuri în care localnicii si călătorii se aprovizionau cu apa).
Lecția s-a desfășurat în localitatea Dobromir (sudul județului Constanța), chiar lângă o asemenea cișmea.
Prezentarea a fost efectuata de către prof. Ozgean Omer. Precizez ca azi, in timpurile contemporane, de necrezut, patru sate care aparțin comunei, se aprovizionează cu apa de la cismelele vechi de 200 ani, neexistând rețea de apa comunala. Locuitorii au fost foarte impresionați sa afle istoria sursei lor de apa.
Cursul de istorie a fost însoțit de o masa campeneasca generoasa, asigurata de către Filiala Dobromir.
La acțiune au participat 70 de membri PUSL, din filialele Constanța, Tuzla și Ciocârlia, plus aprox 90 de membri din filiala Dobromir.
Deplasarea pe relatia Tuzla, Constanta, Ciocârlia- Dobromir si retur, s-a efectuat cu un autocar pentru membri PUSL și un microbuz pentru presa.
La întoarcere, delegația a făcut un popas la Mănăstirea Sf Andrei.
Acțiunea a fost un foarte bun prilej de cunoaștere, socializare a membrilor PUSL între ei și de consolidare a organizației județene și, de asemenea, nu in ultimul rand, de promovare a valorilor umaniste.

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri