8.4 C
Constanța
sâmbătă, 2 martie 2024

Lungoci: solicit primarului Chițac mărirea burselor elevilor la cuantumurile cerute de Asociația Elevilor din Constanța!

spot_img

Trebuie citit

La începutul săptămânii viitoare, în cadrul ședinței Consiliului Local Municipal Constanța, vor fi votate cuantumurile burselor acordate elevilor în anul școlar 2022- 2023. Valorile pe care primarul Constanței le propune sunt cele din anul școlar 2020-2021!?

În stabilirea cuantumurilor pentru burse, Vergil Chițac ar fi trebui să țină cont de două componente esențiale: reducerea abandonului școlar și încurajarea performanței. Nici una, nici cealaltă nu pot fi atinse în condițiile în care se păstrează sumele de acum doi ani!

Mă alătur demersului Asociației Elevilor din Constanța și cer consilierilor locali, indiferent din ce partid provin, să nu voteze proiectul de hotărâre inițiat de primarul Constanței.

Nu în ultimul rând, solicit mărirea burselor elevilor la cuantumurile cerute de Asociația Elevilor din Constanța:

– burse de merit: 300 lei/lună;

– burse de studiu: 350 lei/lună;

– burse de ajutor social: 500 lei/lună

– burse de performanță: 1000 lei/lună;

Creșterea burselor elevilor este justificată cu atât mai mult cu cât Constanța este un municipiu bogat care a alocat 20 de milioane euro pentru panseluțele și 1 milion de euro pentru beculețele de Crăciun!

Deputat Lucian LUNGOCI

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri