În funcționarea mea ca director la TV Neptun – care pe mulți ofticați i-a ars pe mațe – puține personaje mi-au fost impuse și „băgate pe gât” ca acest insipid și deloc carismatic Călin Georgescu.
Prezentat mereu ca „premierul de rezervă al României”, orbitând (fără succes) ba pe lângă PSD, ba pe lângă partide mai micuțe, lipsite de figuri „marcante”, omul dădea impresia (dădea impresia!) unui „specialist” tobă de carte, economist „de geniu”, cu păreri clare și fundamentate în orice domeniu, de la fotbal și politică, până la cometă.
Personaj salvator – în viziunea unora – venea în emisiuni cu teorii și programe de guvernare ditirambice, vag generaliste, pe care n-aveai de unde să le apuci. Dar omu’ poza într-un naționalist expert și chipurile bine văzut în cancelariile occidentale, cu hiper-studii făcute nu se știe pe unde și soluții miraculoase de salvare a României, salvare cam de la toate: foamete, sărăcie, marginalizare, de capitalistul străin și rău, de rușii cotropitori și scoatere de sub influența americană. Laolaltă!
În realitate, individul e GĂUNOS până la prăsele. Rostogolește vorbe goale și idei preluate după ureche, generaliste („ar fi bine să plouă, da’ nu așa de mult!”) și – mai nou! – idei naționalist extremiste, șovine, că dă bine la un anumit electorat. Cam ca Dan Puric, pe care l-am întrebat, după o prelegere la Cărturești City Mall despre asta și s-a scuzat, fâstâcit.
Dar asta era acum mulți ani. Acum și unul, și celălalt pedalează tare pe negaționism, pe revizuirea istoriei și amestecare fetidă a ortodoxiei (care nu merită așa ceva!) cu legionarismul vechi și de tip nou. Dă bine. Lui Călin Georgescu i se promite din nou că va fi prim ministru. Probabil, în Metaverse… Oricâte procente ar lua în alegeri, Europa nu va accepta nominalizarea unui asemenea premier, cu asemenea viziuni despre crimele fascismului.
Respectivii și-au găsit nișa, au fost absolut acceptați acolo și acum își dau arama pe față. Au spațiu și sunt încurajați să se gonfleze cât vor. Sunt pe val. Dar în curând valul îi va da cu capetele de stabilopozii realității.