8.4 C
Constanța
miercuri, 28 februarie 2024

Mostră de ticăloșie: Călin Georgescu îl consideră „erou” pe Zelea Codreanu!?

spot_img

Trebuie citit

Jurnalistul Răzvan Dumitrescu (Antena3) l-a întrebat pe Călin Georgescu – premierul închipuit al României, de ani de zile – de ce a afirmat că Zelea Codreanu, Căpitanul legionar, este un erou al istoriei naționale. „În opinia dv. ce gest eroic a făcut Zelea Codreanu?”. El a spus că gestul eroic constă în „moralitatea ființei umane, pentru asta s-a luptat Codreanu”.

De-a dreptul șocant, pentru un om căruia i s-a construit o imagine de „eminență cenușie” a politicii, de „salvator al națiunii”, a fost momentul în care, întrebat de Dan Andronic despre Holocaust, a răspuns instant cu o întrebare stupidă: „Crimele comunismului au făcut 60.000 de victime. Asta nu vă spune nimic?”.

Călin Georgescu nu a putut să răspundă la întrebarea jurnalistului Dan Andronic DE CE îl consideră pe Corneliu Zelea Codreanu un EROU!

A spus că asasinatele lui Armand Călinescu, Virgil Madgearu și Nicolae Iorga trebuie dovedite de istorici. Intervenția scurtă a jurnalistului a fost: ce trebuie dovedit?! Că au fost asasinați de legionari? Călin Georgescu a replicat: Sunteți convins? Dan Andronic a răspuns: Da, sunt convins!

Acest moment a iscat numeroase reacții ce a dus la replica promptă a jurnalistului, pe Facebook:

„Prefectul Constantin Manciu, împușcat de Corneliu Zelea Codreanu în 1924.

Complot pentru asasinarea lui Constantin Angelescu și a unor politicieni și jurnaliști, descoperit.

C.Z. Codreanu era inițiatorul – 19301936, la Congres, Căpitanul Codreanu anunță înființarea Echipelor Morții. Prima apăruse încă din mai 1933.

Ion Gheorghe Duca, prim-ministru – asasinat în 29 decembrie 1933

Mihai Stelescu, legionar, cel mai puternic opozant al lui Zelea Codreanu – asasinat în 16 iulie 1936. Aceste personalități au fost executate de legionari în timpul în care Corneliu Zelea Codreanu era Căpitanul Mișcării. C.Z. Codreanu moare în 1938, asasinat din ordinul lui Carol II.

Armand Călinescu, prim-ministru – împușcat pe 21 septembrie 1939Nicolae Iorga, istoric – împușcat pe 27 noiembrie 1940

Virgil Madgearu, economist și politician de stânga, Mihail Moruzov, șeful serviciilor secrete – asasinați pe 27 noiembrie 1940 la Inchisoarea Jilava. Aceștia, alături de aproape 40 de oameni sunt asasinați de legionari ca urmare a unei operațiuni de răzbunare. Am pus aceste date sumare pentru că văd că sunt oameni care nu citesc, nu știu, dar contestă fapte istorice.

Îmi dau seama că afirmația lui Călin Georgescu potrivit căreia Corneliu Zelea Codreanu este un Erou, are ecou în mintea multora. Inclusiv în mintea lui. În care istoricii trebuie să dovedească asasinarea lui Manciu, Stelescu, Iorga și mai știu eu cine…

Tipul acesta de politician demagog și ambiguu, care exploatează naționalismul ca pe o vacă de-abia venită de pe islazul comunal, este cel mai prost lucru care se poate întâmpla în politica românească.

Ascultându-l aseară, de fapt , ascultându-i pauzele adânci, am avut senzația unui abis. Și mi-am dat seama că încă o dată vom fi ceea ce votăm…”„

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri