10.4 C
Constanța
vineri, 29 martie 2024

Oamenii de știință israelieni au identificat o proteină care ar putea încetini îmbătrânirea

spot_img

Trebuie citit

Cercetătorii israelieni de la Universitatea Ben Gurion din Negev, în colaborare cu o echipă de oameni de știință internaționali, au identificat o proteină care ar putea reprezenta o măsură preventivă în degradarea ADN-ului uman, responsabilă de îmbătrânire și de bolile neurodegenerative.

Aceștia au descoperit că proteina SIRT6 joacă un rol-cheie în reglarea funcției mitocondriale din creier. Studiul a fost publicat în revista științifică Cell Death and Disease.
Mitocondriile contribuie în special la producția de energie și la răspunsul imunitar, iar disfuncția lor este una dintre caracteristicile îmbătrânirii. Oamenii de știință au descoperit că proteina SIRT6 contribuie la asigurarea funcționării corespunzătoare a mitocondriilor.
“Pe măsură ce îmbătrânim, nivelurile SIRT6 scad. Când nu avem suficient, se acumulează dezechilibre mitocondriale”, explică dr. Debra Toiber de la Universitatea Ben Gurion, conducătorul cercetării.
Cercetarea a fost efectuată pe șoareci lipsiți de SIRT6.
Cercetătorii au descoperit că șoarecii au suferit de îmbătrânire accelerată și că durata lor de viață a fost redusă de la trei ani la o lună.
Debra Toiber crede că această cercetare ar putea ajuta în cele din urmă la prevenirea sau chiar la inversarea bolilor legate de vârstă, cum ar fi Alzheimer.
Oamenii de știință speră că această descoperire va duce în cele din urmă la implementarea unei serii de strategii care să încetinească procesul de îmbătrânire în ansamblu.

Anima News

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri