-0.6 C
Constanța
duminică, 29 ianuarie 2023

Pentru români, în fiecare zi e 1 Aprilie

spot_img

Trebuie citit

În ultimele trei zile, românii au coborât în stradă nu numai din cauza celor mai recente măsuri restrictive, stupide de altfel, ci în primul rând din cauza sărăciei, a dublei măsuri de respectare a regulilor și a lipsei de perspectivă pe termen scurt, mediu și lung.

Atunci când ești decuplat de la realitate, așa cum sunt Iohannis și Guvernul lui, nu poți să înțelegi ce se întâmplă la talpa țării. Când ești doar în lumea ta, a celor de sus, nici nu mai vrei să-i vezi pe ceilalți, pe cei de jos, care oricum sunt niște săraci, teroriști, huligani sau extremiști.

Cei mai mulți dintre români au respectat la literă toate restricțiile impuse de un an încoace. Și ce au primit în semn de mulțumire și solidaritate de la Guvern? Tone de amenzi anulate de Curtea Constituțională, milioane de măști neconforme pe piață, reguli sfidate de către cei care le-au impus, vezi cazurile Orban, Voiculescu și Turcan, afaceri închise, joburi pierdute, prosperitate pentru „băieții deștepți” din sănătate, o criză nesfârșită de paturi la ATI, secții întregi din spitale în flăcări, rude care au murit pentru că nu au mai putut să își trateze afecțiunile în mod curent, cifre măsluite ale ratei de infectare, localități carantinate ilegal de către un singur om, centre de vaccinare care sunt reale focare de infecție, categorii de „esențiali” care au luat fața românilor simpli în rândul de vaccinare, jigniri din partea reprezentanților Coaliției de guvernare. Și câte și mai câte.

Despre asta este vorba acum, nu despre faptul că nu mai putem ieși din casă după ora 20.00 sau să ne facem piața după ora 18.00. E o păcăleală și nu e 1 Aprilie ăn fiecare zi. Sau este. Evident că se poate. Așa cum oamenii au trecut cuminte și cu minte prin Starea de Urgență, pot trece și prin aceste măsuri la fel de conștiincios. Necazul este că, în ultimul an, doar românul de rând a trecut cu adevărat prin ele, cel de sus și-a dat singur scutire. Așadar, cât să mai fierbi la foc mic? Cât să mai înghiți fără să țipi? Cât?!

Cei care ne conduc acum ar trebui să fie bucuroși că unii au coborât în stradă, întrucât așa se mai eliberează din nemulțumirea care, în realitate, este muuult mai mare decât numărul celor care protestează de trei zile. 79% dintre români spun că țara merge într-o direcție greșită, iată adevăratul sens al protestelor. Dacă această cifră nu spune absolut nimic celor care ne conduc, atunci problema nu este în niciun caz la cei care au ieșit pe stradă. Pentru că, în aceste condiții, nu țara trebuie carantinată, ci conducătorii ei.

Mihai PETRE

- Advertisement -spot_img

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri