18.4 C
Constanța
luni, 17 iunie 2024

Parcul Gării din Constanța a înghițit o grămadă de bani. Și tot nu e ce trebuie

spot_img

Trebuie citit

Primăria Constanța a inaugurat pe 1 iunie, cu mare fast, parcul de la gară.  Acolo a avut loc o reabilitare care ne-a costat pe noi toți 17.474.195 lei, adică circa 3,5 milioane de euro. Raportat la numărul populației, înseamnă că fiecare constănțean a plătit, în medie, circa 65 de lei pentru lucrări.

Ieri, primăria a transmis live din parc, primarul a fost acolo să laude antreprenorul (pe care îl certa când era în opoziție), copiii au fost invitați, pentru că era ziua lor.

Azi, vânzoleala dispăruse.

Prima lucru pe care îl observi este gardul de beton și fier care înconjoară tot parcul. O bună parte din bani a fost probabil înghițită de acest gard care a creat controverse printre constănțeni.

Al doilea: că banda care ar trebui să fie dedicată transportului în comun este plină de mașini parcate. Când se va folosi numai de către autobuze, cei care vin cu mașina nu vor avea multe opțiuni. Fie parcarea privată de la gară, fie cea de la Trezorerie, care e ocupată mai tot timpul. (…)

Deși erau 30 de grade, fântâna arteziană nu funcționa, așa cum a funcționat ieri, când se făceau fotografii oficiale. Și faptul că au pus niște bănci fără copertină, în plin soare, dar în locurile umbrite de copaci nu găsești aproape niciuna.

Mai vezi și că, deși s-au cheltuit peste 17 milioane de lei, n-au mai rămas bani de toalete. Au pus trei, „ecologice”, din plastic. (…)

Poate cel mai important, te întrebi dacă într-adevăr a merit să plătim circa 3,5 milioane de euro. M-a dus minte imediat la parcul
construit relativ recent de avocatul Cătălin Filișan și prietenii săi,
numai din donații. Ovidius Park are 1,2 hectare și a costat puțin peste 1
milion de lei.
Parcul de la gară, reabilitat, nu
construit de la zero, din banii noștri, a costat de peste 17 ori mai
mult. Dacă aș fi fost primar, aș fi publicat pe site toate facturile
achitate, în care să se vadă pentru ce am plătit, cât au costat exact
lucrările și materialele. Ca să elimin orice eventuale suspiciuni.

Întregul articol, AICI.

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri