18.4 C
Constanța
luni, 17 iunie 2024

Lungoci: PSD nu a renunțat la obiectivul renegocierii PNRR pentru sistemul de irigații din România

spot_img

Trebuie citit

România a fost pârjolită! Seceta a mistuit culturile, iar fermierii și-au văzut munca făcută scrum! Nu s-ar fi întâmplat așa ceva dacă în țara nostră ar fi existat un sistem de irigații bine pus la punct.

Mai mult decât atât, a fost ratată și șansa de a include irigațiile în PNRR! Cu un ministru inapt la Fonduri Europene – Cristian Ghinea pe nume USR-ist – și cu unul de rea credință bașca putință la Agricultură – Adrian Oros pe apelativ PNL-ist, guvernarea de dreapta a „secat” irigațiile .

PSD nu a renunțat și nu va renunța la obiectivul renegocierii PNRR astfel încât să prevadă finanțare europeană pentru sistemul de irigații din România. Până atunci, social -democrații nu pierd timpul! Folosesc banii disponibili în bugetul național pentru a demara lucrările de modernizare și extindere a sistemului de irigații.

Ministrul Adrian Chesnoiu a prevăzut prin Planul Național Strategic 2023-2027 investiții noi în infrastructura secundară de irigații din fonduri UE, în valoare de 400 milioane euro și investiții în sisteme locale de irigații, în valoare de 100 milioane euro.

La ora actuală sunt lucrări în diferite stadii de execuție în valoare totală de peste 2 miliarde de lei, iar în cel de proiectare în valoare de peste 4 miliarde de lei. Un total de 6.4 miliarde lei. Nu în ultimul rând, sunt întocmite note conceptuale de 1,6 miliarde de lei.

La început de săptămână, situația privind irigațiile se prezenta astfel:

– Suprafața irigată total: 1.307.621 ha

– Canale pline cu apă: 2.351 km

– Număr stații de bază în funcțiune: 110.

– Număr stații de punere sub presiune: 310.

– Amenajări de irigaţii în funcțiune: 54 pe raza a 20 de judeţe.

Deputat Lucian LUNGOCI

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri