38.4 C
Constanța
luni, 15 iulie 2024

Mihai Lupu: „Investiţiile în sistemele de alimentare cu apă, canalizare şi gaze, se fac o dată la câteva decenii!”

spot_img

Trebuie citit

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, alături de vicepreşedinţii instituţiei, Stelian Gima şi Petre Enciu, au susținut astăzi o conferință de presă în cadrul căreia au fost abordate teme de actualitate, dar şi stadiul implementării proiectelor la nivelul CJC.
“Când am preluat mandatul mi-am asumat, în fața tuturor constănțenilor, o responsabilitate. Am promis că îmi voi canaliza toată priceperea și energia pentru a le oferi o viață mai bună. Cred că felul în care îmi desfășor activitatea, dovedește că mă țin de cuvânt. Sigur, că și dumneavoastră și eu, ne dorim ca lucrurile să se miște mai repede și să vedem rezultate cât mai curând. Legea trebuie respectată, la fel și etapele de derulare a proiectelor” – Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța.
În conferință, au fost prezentate pe larg o serie de proiecte la care s-a lucrat, precum și rezultatele unor obiective realizate deja, investiţii extrem de importante pentru județul Constanța.
Dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii reprezintă o condiţie obligatorie pentru stimularea economiei acestui judeţ.


“Abordările noastre sunt realiste. Este clar că fară a avea o viziune de ansamblu nu vom reuşi să ne îndeplinim obiectivele. Sigur că există nemulţumiri, aceleaşi pe care le aveţi şi dumneavoastră, reprezentanţii mass-media, dar şi societatea civilă. Investiţiile în sistemele de alimentare cu apă, canalizare şi gaze, se fac o dată la câteva decenii, de aceea este important să existe o colaborare absolut impecabilă între toţi factorii decidenţi şi tehnici angrenaţi în aceste proiecte. Din păcate, în anul 2022, încă vorbim
despre lipsa acestor necesităţi elementare. Este prioritar să aducem apă de calitate, canalizare şi gaze, în fiecare localitate a judeţului Constanţa şi este un angajament pe care îl vom duce la bun sfârşit”, a spus Mihai Lupu, preşedintele CJC.
S-a discutat şi despre delegarea serviciului de transport public judeţean de persoane prin curse regulate, în judeţul Constanţa.
“Am preluat un serviciu judeţean de transport fără contracte de gestiune delegate conform legislaţiei, cu rute de transport neadecvate, iar unele mijloace de transport erau necorespunzătoare. În prezent suntem în plin proces de finalizare a procedurii de licitaţie privind delegarea contractelor de gestiune. Această
procedură a venit cu reguli noi, mult mai exigente, care să asigure un transport la standarde europene, cu rute adaptate nevoilor de deplasare şi competitive din punct de vedere financiar” – a mai precizat preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu.

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri