18.4 C
Constanța
duminică, 19 mai 2024

Lucrările la obiectivul de investiții Extindere Delfinariu vor fi reluate!

spot_img

Trebuie citit

spot_img

Lucrările în cadrul proiectului de extindere a Delfinariului Constanța au fost stopate în vara acestui an  din motive ce țin exclusiv de șantier, respectiv un cablu care iluminează tot spațiul din jurul Lacului Tăbăcărie, pe timpul nopții, dar și numărul extrem de mare de vizitatori zilnic.

În cursul zilei de luni, 6 septembrie a.c., Primăria municipiului Constanța a emis Certificatul de Urbanism cu numărul 2610 în vederea „Realizării condițiilor de coexistență a instalațiilor E-Distribuție Dobrogea SA cu Extindere Delfinariu Constanța”. Beneficiarul investiției este E-Distribuție Dobrogea SA prin Consiliul Județean Constanța.

Precizăm că imobilul unde funcționează Delfinariul din cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța va fi extins, lucrările fiind demarate din luna iulie a anului trecut, deși contractul de finanțare a fost semnat în 2019.

Obiectivul de investiții prevede lucrări de extindere a bazinului existent prin adăugarea unui bazin, cu realizarea unei zone ce va putea fi descoperită în sezonul favorabil și realizarea unei suprafeţe vitrate acrilice pentru creşterea activităţii de interacțiune cu delfinii.

Prin acest proiect, Delfinariul se va extinde de la 1 milion de metri cubi la 4 milioane de metri cubi, de la 180 de metri suprafață, la 800 de metri suprafață, putând fi găzduiți astfel cel puțin șase delfini.

Astfel că, după cum declara directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, Adrian Bîlbă, lucrările la obiectivul de investiții de extindere a Delfinariului vor fi reluate în toamna acestui an.

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri