25.4 C
Constanța
luni, 17 iunie 2024

Universitatea Maritimă din Constanța este pregătită să găzduiască studenți și cadre didactice ale Academiei Maritime din Odessa

spot_img

Trebuie citit

Senatul Universității Maritime din Constanța a aprobat astăzi în unanimitate de voturi acțiunile ce se doresc a fi întreprinse, pentru sprijinul oferit colegilor din comunitatea academică din cadrul Academiei Naționale Maritime din Odessa, în vederea continuării procesului de educație și pregătire al studenților din Ucraina.

Universitatea Maritimă din Constanța, împreună cu membrii fondatori ai Black Sea Association of Maritime Institutions (BSAMI) au discutat despre provocările generate de războiul din Ucraina, în cadrul unei întâlniri de urgență.

Din punctul de vedere al Universității Maritime din Constanța, Senatul Universitar, profesorii și studenții condamnă vehement un război inutil care nu poate face decât rău atât comerțului maritim liber, cât și sistemului de învățământ de marină desfășurat în universități puternic interconectate, de care are nevoie întreaga lume.

Fără a avea pretenția unui demers suficient, Universitatea Maritimă din Constanța este pregătită să găzduiască studenți și cadre didactice ale Academiei Maritime din Odessa în vederea continuării procesului de educație și pregătire al studenților într-un climat de normalitate. În acest sens, putem găzdui studenți care aleg să-și continue pregătirea la Constanța, împreună cu profesorii lor, utilizând baza materială a Universității noastre, pusă la dispoziție în mod absolut gratuit.

Dacă se pot realiza grupe, respectiv ani de studiu, sub coordonarea profesorilor din cadrul Academiei din Odessa, Universitatea va oferi exclusiv găzduire, masă și infrastructura necesară desfășurării procesului de educație.

Dacă acest lucru nu va fi posibil, Universitatea va constitui grupe independente de studenți, pentru cele două programe de licență Navigație și Electromecanică, cu predare în limba engleză, indiferent de anul de studiu. Ulterior, pe baza compatibilizării planurilor de învățământ, se vor putea echivala creditele transferabile obținute în Universitatea din Ucraina.

Senatul Universității Maritime din Constanța

Președinte,

Profesor univ. dr. ing. Cornel PANAIT

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri