7.4 C
Constanța
miercuri, 29 noiembrie 2023

Scenariul pervers al Kremlinului

spot_img

Trebuie citit

Mă doare, dar nu pot vorbi despre Rusia în termenii pe care o face Depardieu deşi poate mi-aş fi dorit. Francezii n-au o Basarabie şi Bucovină, n-au sute de mii de români îngropaţi în Siberia, n-au simţit dragostea muscalului şi nici cravaşa sa civilizatoare.           

Da, rușii sunt diabolici. O spun cu năduf! Sunt ai dracu de buni! Ani de zile au încercat să ne păcălească cu planul Kozac. Ne-am promis marea cu sarea, ne-au promis chiar Republica Moldova numai să nu intrăm în NATO și UE. Am refuzat astfel de oferte grecești pentru că suntem arși de-a lungul istoriei de prea multe ori. De la 1877 ne tot fraieresc. Pe 4 (sv)/16 aprilie (sn) 1877 semnam cu Rusia la București convenția prin care românii acordau „liberă trecere” trupelor țariste, în condițiile în care Imperiul Rus garanta apărarea și menținerea integrității teritoriale a României. Rezultatul? Ne-au luat trei județe din sudul Basarabiei. Ba au amenințat că ne și ocupă!                                                                  

Astăzi în contextul războiului din Ucraina, rușii au schimbat marota. Periodic anunță în media și pe toate canalele posibile că Bucovina și Sudul Basarabiei sunt pământuri românești. Că nu ei ni le-au răpit, ci Ucraina. Și că evident imperialiștii și fasciștii ucrainieni trebuie să retrocedeze aceste terirorii României.    (…)

 Persecuțiile la care este supusă minoritatea română din Ucraina este reală. Și nu este de de azi-de ieri, ci dintotdeauna. Ucrainienii au un naționalism care nu poate fi depășit decît dee ruși. Dar amplificarea și publicitatea intenționată făcută acestor fapte nu are decât unic scop intimidarea și emoționarea opiniei publice românești. Care poate cădea în acestă capcană iscusit urzită. „Ucrainienii sunt mai răi ca rușii, deci e bine că mănâncă bătaie. Și-o merită”    Românii au dat dovadă de o solideritate cu ucrainienii nemaipomenită. A emoționat întreaga planetă. Am arătat lumii că poporul acesta are inimă. Prezentare agresivă a persecuțiilor minorității românești nu face decât să vunerabilizeze falnicul sudic al sentimentelor românești.                                                          

Întregul articol, AICI.                          

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri