8.4 C
Constanța
miercuri, 28 februarie 2024

Intrarea la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, mai scumpă decât la Luvru

spot_img

Trebuie citit

Vă vine să credeți sau nu, intrarea la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța este mai scumpă decât la Luvru, cel mai vizitat muzeu din lume și probabil cel mai celebru.

CMSN este o instituție muzeală aflată în subordinea Consiliului Județean Constanța. Anul trecut, în mai, președintele CJC, Mihai Lupu, a propus o hotărâre care viza majorarea tarifelor în vârf de sezon. A fost adoptată. Astfel, de la 1 iunie, un bilet de intrare care include o reprezentație la Delfinariu, vizitarea Microrezervației și a păsărilor exotice costă 60 de lei. De CMSN aparțin și Acvariul, dar și Delfinariul. La primul, biletul este de 30 de lei, iar la al doilea de 18 lei.

Așadar, cine vrea să le bifeze pe toate trebuie să plătească 108 lei, adică aproape 22 de euro. (…)

Biletul la Luvru costă 15 euro de persoană. În această perioadă însă se vând numai online, ceea ce implică încă doi euro. Așadar, cu 17 euro un adult poate intra să îl viziteze. Adică circa 84 de lei.

Dacă la CMSN intră gratuit numai copiii sub 7 ani, la Luvru intrarea este liberă pentru toți cei care au sub 18 ani. Ba mai mult, cetățenii Uniunii Europene care au sub 26 de ani, dar și cei Norvegia, Islanda și Liechtenstein, intră de asemenea gratuit.

Întregul articol, AICI.

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri