15.4 C
Constanța
vineri, 23 februarie 2024

Vitrina în România, atelierul în Germania. Adaos 100%!

spot_img

Trebuie citit

Salut! Am auzit că vă doriți termopane și rulouri de-ale meseriașe, calitate germană, făcute chiar în Germania…. Wow, super! Pentru că vi se vor spune niște prețuri, de-o să vă cadă chiloții.

Nu știu dacă am povestit, dar acum un an mi-am comandat o închidere de balcon ușoară, din geamuri glisante, țâță de mâță. În București, că n-am găsit ceva cât de cât în Constanța. Am plătit și deplasarea lor, de două ori – o dată să măsoare, o dată să monteze. Mi-au luat banii și… le-au comandat în străinătate, pentru că respectivii n-au altceva decât o vitrină… goală. N-au atelier, nici nu știu să le facă. Primesc comenzi, își pun comisionul, le comandă la cei care chiar fac și… rămân cu jumătate din bani. Prețul – exorbitant, pentru niște geamuri obișnuite (nici măcar „securit”), cu niște rame subțiri din aluminiu, pe două laturi. Și o șină glisantă, banală. C-așa se fac afacerile în România. Ceea ce n-am știut e că urma să dureze aproape trei luni, pentru că amărâții de executanți sunt cocoșați de comenzi, nu de la clienții direcți, ci de la șmecherii de intermediari.

Dar acum am vrut doar un biet rulou, pentru un singur geam, de un metru cinzeci pe aproape doi. Ofertele pentru (atenție!) acționare manuală au variat între 270 și 300 de euro. Cel cu motoraș era peste 500… Însă, printr-o fericită întâmplare, sfătuit de un meseriaș care doar le montează, am dat de ACEL atelier, care le și face. Și unde comandă aproape toate firmele intermediare!? Nu vă voi spune unde se află, ca să nu se umple de flegme de la speculanții cărora le-aș strica afacerea de intermediari – încercați să aflați și singuri, nu e greu. Vă dau un indiciu, ca la căutarea comorilor: CET. Mi-au cerut pe același geam… 750 de lei, adică nici 150 de euro, deci cam jumătate. Previzibil – ceilalți nu-și pun un adaos mai mic de 100%, că nu se deranjează pentru mai puțin.

Succes!

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri