9.4 C
Constanța
miercuri, 28 februarie 2024

Sute de membri israelieni ai unei sectei ultraortodoxe împiedicați să plece în Iran

spot_img

Trebuie citit

Autoritățile israeliene încearcă să împiedice zeci de familii de evrei din secta ultraortodoxă Lev Tahor (Inimă pură) să fugă în Iran, unde au cerut azil.

“Israelul și Statele Unite încearcă să împiedice membrii unei secte ultraortodoxe extremiste să se mute în Iran, de teamă că ar putea fi folosiți ca monedă de schimb de Teheran”, a relatat Times of Israel, menționând că grupul, care este antisionist, a cerut azil politic în 2018.

În 2019, au fost prezentate documente la o instanță federală din SUA care arătau că liderii comunității hasidice au cerut azil în Iran și au jurat credință liderului suprem, ayatollahul Ali Khamenei.
Potrivit site-ului Ynet, a crescut îngrijorarea că sute de membri ai grupării, cu sediul în principal în Guatemala, ar putea încerca să se mute în Iran, după ce zeci de familii au fost reperate pe aeroportul din Guatemala, aparent în drum spre Kurdistan.

În raport se precizează că rudele lor au contactat Ministerul israelian de Externe și Ministerul Justiției și le-au cerut să contacteze de urgență omologii lor guatemalezi pentru a împiedica familiile să plece.
Potrivit rapoartelor, autoritățile guatemaleze au reținut un număr de membri ai grupului care au cetățenie americană.

“Înțelegerea Shalit va părea o joacă de copii pe lângă asta”, au spus rudele, referindu-se la acordul cu Hamas din 2011, prin care Israelul a eliberat 1.027 de prizonieri palestinieni în schimbul soldatului Gilad Shalit.

Anima News

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri