8.4 C
Constanța
miercuri, 28 februarie 2024

Toma Enache, film despre George Enescu

spot_img

Trebuie citit

„Enescu – geniul și prințesa” va fi lansat în toamna anului 2023 și își propune să prezinte publicului cinefil caracterul și personalitatea creatoare a compozitorului român.

George Enescu a avut nu numai o carieră fascinantă, dar și o poveste de viață remarcabilă. Deși pare greu de crezut, nimeni până acum nu a realizat un lung metraj despre acest geniu universal. Toma Enache repară greșeala și lucrează la filmul „Enescu – geniul și prințesa”.

În emisiunea „Punctul pe i”, difuzată de Tomis TV, aceasta a vorbit despre motivele care l-au îndemnat să facă un film despre George Enescu, stadiul proiectului, dar și despre cum putem să dăm și noi o mână de ajutor.

„George Enescu merită nu numai un film artistic, ci 10. Pe lângă faptul că a fost un copil minune, un compozitor genial, un pianist și un violonist remarcabil, are o poveste de viață fabuloasă. Vorbim în film și despre bunătatea și generozitatea lui, despre relația de prietenie discipol – maestru cu Yehudi Menuhin, de când la cunoscut, la 10 – 12 ani, până când Enescu a murit și chiar după.”, a spus Toma Enache.

Toma Enache, premiat internaţional pentru filmul „Între chin şi amin”, a luat recent Marele premiu pentru regie la South Europe International Film Festival şi Premiul pentru cel mai bun film şi Cea mai bună muzică la Festivalul de Film Independent de la Viena.

Mai multe detalii, AICI.

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri