37.4 C
Constanța
luni, 15 iulie 2024

Festivalul Tradițiilor și Gastronomiei Pescărești, la Constanța

spot_img

Trebuie citit

Consiliul Județean Constanța, prin Centrul Cultural Județean ,,Teodor T. Burada” Constanța, în colaborare cu Asociația Patronală RESTO Constanța, organizează, în perioada 24 – 26 mai 2024, la Pavilionul Expozițional Constanța, cea de-a doua ediție a ,,Festivalului Tradițiilor și Gastronomiei Pescărești”.

Manifestarea, menită să promoveze cultura tradițională, bogăția folclorului și gastronomia pescărească, va aduce în prim-plan obiceiurile și tradițiile pescărești din regiune, alături de preparate culinare specifice. Evenimentul va include demonstrații culinare, standuri cu produse locale, muzică și dansuri tradiționale, precum și alte activități.

În cursul zilei de miercuri, 22 mai, a avut loc conferimța de presă premergătoare evenimentului. La aceasta au luat parte președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, alături de reprezentanții entităților partenere în organizarea evenimentului, precum și de reprezentanți ai Federației Organizațiilor de Pescari de la Marea Neagră.

Toți producă din județul nostru au vinuri premiate. Vinurile dobrogene au început să redevină ce au fost odată și au ajuns la un nivel în care rivalizează cu cele mai bune din lume. Se va prepara la festival peste proaspăt dar și fructe de mare. Totul va fi live, se gătește în fața publicului”, a spus Mihail Lupu.

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri