-0.6 C
Constanța
sâmbătă, 28 ianuarie 2023

Cum mi-am irosit copilăria

spot_img

Trebuie citit

Când eram mic, țin minte că în drum spre mare sau spre munte mă mai întreba tata cărui județ aparțin plăcuțele de înmatriculare ale feluritelor mașini din trafic, după care spuneam automat și municipiul reședință de județ.

De asemenea, memorasem capitalele tuturor țărilor din „Statele lumii” (ambele ediții) și din „Micul dicționar enciclopedic” și îmi plăcea la nebunie să desenez drapelele tuturor țărilor, mai ales când prindeam câte un campionat mondial de fotbal. Recunosc că îmi era mai greu să reproduc și stemele județelor, căci toate semănau ca formă și culoare, dar mă interesa să știu detalii heraldice, ce însemnau simbolurile specifice fiecărui județ precum capul de bour, vulturul, cerbul, uzina, roata etc.

Chiar mama și-a amintit că se adunaseră la un moment dat niște turiști străini în jurul meu în parterul hotelului de la mare, când desenam steagurile, încercând să mă încurce la cele nordice, cu cruce (Norvegia, Islanda Danemarca, Suedia, Finlanda) și se mirau că nu reușeau.

Aveam 4 sau 5 ani când făceam aceste lucruri. De ce vă spun toate astea? Pentru că tocmai am realizat că din copilărie mi-am irosit orice șansă de a ajunge vreodată președintele Senatului, căci inși ca Anca Dragu probabil că aveau preocupări mai înalte la acea vârstă.

Vlad Tărlungeanu

- Advertisement -spot_img

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri