17.4 C
Constanța
duminică, 19 mai 2024

Elevi de la Școala Gimnazială nr. 8 Constanța , în vizită la stația de sortare și reciclate Constanța

spot_img

Trebuie citit

spot_img

Elevii claselor a VI a C, a VII a D și a VIII a A, de la Școala Gimnazială nr. 8, însoțiți de cadrele didactice Manuella Chiriac, Munteanu Ileana, Vlăsceanu Ruxandra și Martin Corina, ne-au vizitat ieri la centrul de reciclare, în cadrul programului național “Săptămâna Verde”.

În cadrul vizitei, elevii au avut ocazia să vadă cum funcționează stația de sortare și reciclare și, totodată, au înțeles ce se întâmplă cu deșeurile pe care ei le generează, din momentul colectării acestora de către autogunoiera Polaris până la transformarea deșeurilor în produse noi.

𝑭𝒐𝒍𝒊𝒂 𝒅𝒊𝒏 𝑳𝑫𝑷𝑬 este singurul materialul care 𝒔𝒆 𝒓𝒆𝒄𝒊𝒄𝒍𝒆𝒂𝒛𝒂̆ în stația de sortare din Constanța. Produsele rezultate în urma reciclării foliei sunt granule de diferite culori, ce sunt folosite la 𝒇𝒂𝒃𝒓𝒊𝒄𝒂𝒓𝒆𝒂 𝒅𝒆 𝒔𝒂𝒄𝒊 𝙢𝙚𝙣𝙖𝙟𝙚𝙧𝙞.

La finalul vizitei, elevii și profesorii au primit saci menajeri fabricați 100% din material reciclabil, de culoare albastru, galben și verde, reprezentând codul de culori pe care se bazează colectarea separată a deșeurilor pentru reciclare:

🔵Hârtie și Carton

🟡Plastic și Metal

🟢Sticla

Ne bucurăm că prin intermediul programului “Săptămâna Verde”, avem oportunitatea de a transmite informații valoroase elevilor despre protecția mediului cu scopul principal de a schimba comportamente.

Mulțumim pentru vizită elevilor si cadrelor didactice!

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri