17.4 C
Constanța
duminică, 19 mai 2024

Duios, tălâmba poliție română trecea

spot_img

Trebuie citit

spot_img

Încă o dispută vizavi de lipsa de intervenție a tembelei – am proprietatea termenilor – Poliții române, în cazul copilului omorât de tată și sinuciderea acestuia.

Proceduri, lipsă de proceduri, indolență, lene, codeală, scuze stupide. Auzi, proprietarul apartamentului le-a spus polițiștilor nu cumva să spargă ușa metalică (poate nici nu aveau cu ce…)!? Și n-au spart-o – poate se temeau că, pe actualele legi, vor fi puși s-o și plătească. Teama de abuzuri a atins accente paroxistice.

E justificată șovăiala? Poate că da, ținând cont că venim dintr-un stat totalitar, polițienesc. Stat polițienesc care a rămas, dar în forme mai absconse și mai rafinate. La nivelul tablagiului însă, mentalitatea a involuat și mai rău.

Nu e justificată? Nu e, dacă ne uităm pe ce planetă trăim și ne mai luăm și după lumea „civilizată”, unde poliția americană te pune pe burtă chiar și fără motiv, iar cele franceză sau germană bat la demonstranți, ca la maimuțe.

Și aici intervine marea dilemă. Un abuz, pentru a salva niște vieți, sau abținerea și șovăiala – cu consecințele de rigoare? E aceeași dispută ca în cazul supravegherii Big Brother: mai bine să se stea cu ochii pe toți și să se piardă intimitatea, sau să fie lăsați ticăloșii să se organizeze, fără să-i vadă nimeni?

Aceasta-i întrebarea. Noroc că tălâmba poliție română e departe de asemenea dileme.

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri