14.4 C
Constanța
duminică, 14 aprilie 2024

Elevii clasei a VII-a de la Școala Gimnazială nr. 16, în vizită la Stația de sortare și reciclare Polaris M Holding

spot_img

Trebuie citit

72 de elevi împreună cu profesorii lor ne-au vizitat ieri la stația de sortare și reciclare, în cadrul Programulul Național “Săptămâna Verde”.

În timpul vizitei, elevii au aflat ce se întâmplă cu deșeurile reciclabile după ce sunt colectate de la populație și până când ajung la reciclatorul final. Primul pas și cel mai important în procesul reciclării îl reprezintă colectarea separată a deșeurilor. Acest pas trebuie să înceapă de acasă și să continue în orice loc ne aflăm.

Deșeurile colectate separat care ajung în stație de sortare sunt presortate, în primă fază, în funcție de volum. Deșeurile voluminoase din carton, lemn, plastic nu vor mai intra în stația de sortare, ci vor fi balotate direct și trimise către reciclatorii finali. Restul deșeurilor reciclabile vor ajunge la banda de sortare unde are loc efectiv sortarea pe categorii, în funcție de culoare și material.

𝑭𝒐𝒍𝒊𝒂 𝒅𝒊𝒏 𝑳𝑫𝑷𝑬 este singurul material care 𝒔𝒆 𝒓𝒆𝒄𝒊𝒄𝒍𝒆𝒂𝒛𝒂̆ în stația de sortare din Constanța. Produsele rezultate în urma reciclării foliei sunt granule de diferite culori, care ulterior vor fi folosite la 𝒇𝒂𝒃𝒓𝒊𝒄𝒂𝒓𝒆𝒂 𝒅𝒆 𝒔𝒂𝒄𝒊 𝒎𝒆𝒏𝒂𝒋𝒆𝒓𝒊.

Deșeurile reciclabile pe care le producem zilnic sunt o resursă, nu sunt gunoi, și prin colectare separată ele pot fi reciclate și transformate în materie primă pentru produse noi.

Mulțumim domnilor profesori Pădureanu Elena, Niță Daniela, Costescu Violeta și Daniel Antonaru, precum și elevilor de la Școala Gimnazială nr. 16 Constanța pentru vizită.

POLARIS M HOLDING

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri