0.4 C
Constanța
vineri, 8 decembrie 2023

Elevi de la Liceul Teoretic Ovidius au vizitat la stația de sortare și reciclare POLARIS

spot_img

Trebuie citit

Un grup de elevi de la Liceul Teoretic Ovidius, coordonați de doamna profesoara Adriana Gurgui, ne-a vizitat la stația de sortare și reciclare.

Vizita a început cu o prezentare a activităților care au loc la stație. Elevii au văzut unde se descarcă deșeurile, cum se realizează sortarea la bandă, cum sunt balotate deșeurile din plastic, hârtie și carton înainte de a fi transportate către reciclatorii finali, dar și ce se întâmplă cu fracția care nu poate fi reciclată, care va ajunge la groapa de gunoi.

Copiii au fost încântați de secția de reciclare unde are loc procesul de tranformare a foliei LDPE în granule și apoi în saci menajeri, mai exact au văzut cum se închide circuitul economic la folie.

Elevii au aflat că cel mai important pas în procesul reciclării este 𝒄𝒐𝒍𝒆𝒄𝒕𝒂𝒓𝒆𝒂 𝒔𝒆𝒑𝒂𝒓𝒂𝒕𝒂̆ și că trebuie să colectăm separat indiferent de locul în care ne aflăm. Trebuie să 𝒓𝒆𝒅𝒖𝒄𝒆𝒎 deșeurile, să le prelungim viața prin 𝒓𝒆𝒖𝒕𝒊𝒍𝒊𝒛𝒂𝒓𝒆 și ulterior, să le 𝒓𝒆𝒄𝒊𝒄𝒍𝒂̆𝒎, pentru a preveni depozitarea unor cantități mari de deșeuri la groapa de gunoi.

La finalul vizitei, elevii au primit saci menajeri fabricați 100% din material reciclabil, de culoare albastru, galben și verde, reprezentând codul de culori pe care se bazează colectarea separată a deșeurilor pentru reciclare:

🔵Hârtie și Carton

🟡Plastic și Metal

🟢Sticla

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri