-0.6 C
Constanța
sâmbătă, 28 ianuarie 2023

Intervenție rapidă, temporizată, pe planeta melcilor. Doi morți.

spot_img

Trebuie citit

Există prejudecata complet eronată, nebazată pe aproape nimic, că Poliția Română, DIAS sau cine dracu’ mai face ordine rapid în țara asta bezmetică intervine și rezolvă conflicte/crize/probleme ÎN TIMPUL DESFĂȘURĂRII LOR.

În realitate, de prea multă vreme, poliția CONSTATĂ ȘI ANCHETEAZĂ. Trage concluzii. Înaintează dosare. Dă rezoluții. Face recomandări procurorilor. Sau nici nu-i bagă nimeni în seamă – rețin suspecți/infractori/criminali, pe care îi eliberează procurorii/judecătorii.

Un dement ia ostatici doi bieți muncitori, într-un apartament de bloc. Cu ușă din placaj, lemn sau chiar metal să zicem – nu în seiful unei bănci, în vreo închisoare, într-un buncăr, în spatele unor grilaje sau blindaje. Un hodorog cu un cuțit în mână. Nu știu când au venit „trupele speciale”, ”de intervenție”. Negociatorul a venit după DOUĂ ORE. În timpul ăsta, trupele de asalt au evaluat situația, probabil. Au făcut planuri de acțiune. Și-au desfășurat echipamentul, harnașamentele. Și-au pus costumele de Spider Man. S-or fi urcat și pe bloc, sau aveau rău de înălțime?

Din păcate, dezaxatul a acționat FULGERĂTOR: după mai bine de PATRU ORE (unii zic șase!) i-a înjunghiat pe cei doi nefericiți. Ei, acum era clar că trebuia să se intervină! Cu un curaj nebun, „oamenii legii” cu căști, veste antiglonț și armuri pentru brațe și picioare au dat năvală în apartament și l-au împușcat pe agresor, nu cumva să îi înjunghie și pe ei. Puteau să-l atace cu pulanele și să-l pună pe burtă, dar au vrut să fie operativi – exista riscul ca maniacul să ia la rând toate apartamentele și să omoare tot blocul.

Or, asta ar fi fost o nenorocire. Gândiți-vă: câte trei ore de așteptare a trupelor de intervenție în fața fiecărui apartament, înseamnă că ne apuca Paștele.

Informații de culise obținute de Ziarul de Bacău în cazul luării de ostatici și dublei crime de la Onești indică o lipsă de colaborare între instituțiile de forță, ceea ce a permis producerea tragediei. Negocierile cu agresorul au durat mai multe ore, dar, pentru că situația nu ar fi fost tratată de la început cu seriozitate, nu s-a acționat la timp și, când s-a luat totuși decizia, s-a intervenit cu mijloace neadecvate.

„Potrivit unor surse din interior, șeful operațiunii, al cărui nume nu am reușit să-l aflăm, ar fi fost prea „relaxat”, nu și-a imaginat că situația poate degenera într-o tragedie. Intervenția s-a făcut tardiv, pentru că șeful operațiunii i-ar fi împiedicat pe polițiști să o facă. (…)

La fața locului, acționa însă cu mare „succes” chiar soția agresorului. Ea a jucat, se pare, un rol decisiv, pentru că își informa soțul despre toate mișcările pe care le fac la sol polițiștii. După producerea crimelor, ea a fost imediat încătușată și dusă la poliție.

Nu e clar nici de ce nu s-a apelat la un lunetist de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale (S.A.S). Acesta ar fi putut încerca să anihileze de la distanță agresorul și să salveze viețile celor doi muncitori.

De asemenea, pe lângă faptul că nu au fost chemați jandarmii, ar fi putut fi solicitați cei de la serviciul pirotehnic de la SRI Bacău. Teoretic, ei ar fi putut arunca rapid în aer ușa de la intrarea în apartamentul unde au avut loc crimele. În lipsa lor, ușa – metalică și cu sistem de închidere sus, jos și lateral – a fost doborâtă foarte greu, chiar dacă s-a intervenit cu un berbec.”

Știrea completă, AICI.

- Advertisement -spot_img

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri