30.4 C
Constanța
luni, 17 iunie 2024

Programul „Energie Curată pentru Școlile din Mediul Rural”, implementat la Băneasa

spot_img

Trebuie citit

Primăria comunei Băneasa, Constanța, implementează Proiectul „Clean Energy for Rural Schools” (Energie Curată pentru Școlile din Mediul Rural).

În acest sens, Primăria comunei Băneasa, în calitate de promotor de proiect, organizează vineri, 4 martie, o conferință de presă legată de acest proiect, finanțat cu sprijinul granturilor acordate de Islanda, Norvegia și Liechtenstein, prin Mecanismul Financiar norvegian, 2014-2021, în cadrul Programului de Energie din România.

Vor fi prezentate lucrările de eficientizare energetică finanțate, în cadrul Liceului Teoretic Băneasa, Școlii Gimnaziale nr. 1 Făurei, Școlii Primare nr. 2 Negureni și Școala Gimnazială Băneasa.

Obiectivul general al proiectului constă în implementarea unui set integrat de măsuri destinate optimizării consumurilor energetice și reducerii emisiilor de CO2 la nivelul a patru clădiri publice din raza unității administrativ teritoriale a comunei Băneasa și alinierea la standardele și cerințele de performanță energetică europene.

Primarul comunei Băneasa, Paul Coliș a declarat că proiectul era mult așteptat, iar sursele finanțare au surmontat insuficiența fondurilor proprii. „Suntem convinși că rezultatele concrete ale acestor demersuri se vor simți în confortul termic al celor care își desfășoară activitatea în clădirile respective. Vom continua să atragem și să implementăm fonduri, în beneficiul și avantajul locuitorilor comunei Băneasa.”

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri