6.4 C
Constanța
vineri, 24 ianuarie 2025

Deputat Lucian Lungoci: „E de negociat cu acești mari investitori. Nu cumva să câştige doar alții!”

spot_img

Trebuie citit

România ar putea fi prima țară din regiune care ar putea beneficia de energie electrică produsă de turbine eoliene, amplasate în Marea Neagră.

Banca Mondială a estimat că în larg s-ar putea obţine energie cât de la o sută de centrale nucleare, precum cea de la Cernavodă.

O firmă din Germania și-a anunţat intenția de a construi un parc eolian gigant pe mare, însă proiectul depinde de o lege care să permită astfel de investiţii, aflată de multă vreme în dezbatere în Parlament.

Banca Mondială susține, într-un raport, că România ar putea obține în largul Mării Negre o cantitate de energie egală cu cea produsă de o sută de centrale nucleare similare cu cea de la Cernavodă.

Pe uscat sunt instalate 20 de parcuri eoliene mari – cele mai multe în Dobrogea.

16 la sută din producția națională de energie electrică ajunsă în sistem este făcut de palele acestor instalații.

Costul energiei electrice pe pare o produc centralele eoliene este de aproape 80 de euro / MWh în condițiile în care pe bursele din regiune prețul mediul al energie electrice trece de 200 de euro / MWh.

Pe lângă compania din Germania și Hidroelectrica a anunțat planuri pentru turbine eoline în Marea Neagră.

Lucian Lungoci, deputat PSD de Constanța a declarat pentru ProTV: „E de negociat cu acești mari investitori. Foarte multe lucruri astfel încât să fie o relație de parteneriat. Nu cumva să câştige doar alții”.

Sunt cunoscute situațiile în care investitori ai unor parcuri eoliene din Dobrogea au ajuns în instanță, fie din inițiativa lor, fie reclamați de UAT-urile pe raza cărora își desfășoară activitatea. Un asemenea proces s-a purtat și cu Consiliul Județean Constanța.

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri